Japonijoje sudužo du karniniai sraigtasparniai: vienas žmogus žuvo, septyni laikomi dingusiais | kl.lt

JAPONIJOJE SUDUŽO DU KARNINIAI SRAIGTASPARNIAI: VIENAS ŽMOGUS ŽUVO, SEPTYNI LAIKOMI DINGUSIAIS

Per spėjamą dviejų sraigtasparnių incidentą Japonijoje, institucijų duomenimis, žuvo vienas žmogus ir septyni laikomi dingusiais. Gelbėtojai jūroje aptiko nuolaužas, kurios gali būti orlaivių fragmentai. „Manome, kad abu sraigtasparniai sudužo“, – sekmadienį Tokijuje sakė Japonijos gynybos ministras Minoru Kihara. Japonijos ginkluotųjų pajėgų atstovas agentūrai AFP patvirtino incidentą ir nurodė, kad vienas žmogus buvo išgelbėtas, tačiau vėliau paskelbtas žuvusiu.

Nelaimės priežastis nežinoma, sakė ministras. Sraigtasparniai naktį dalyvavo „kovos su povandeniniais laivais pratybose“. Ministerija neatmetė, kad sraigtasparniai, kurių kiekviename buvo po keturis žmones, teritorijoje į rytus nuo Izu salų susidūrė ore.

Japonų stoties NHK duomenimis, pradžioje 22.38 val. prie Torišimos salos nutrūko ryšys su vienu iš abiejų sraigtasparnių. Po minutės kitas pasiuntė nelaimės signalą. Tad dar po 25 minučių pastebėta, kad toje pat teritorijoje prarastas ryšys ir su šiuo sraigtasparniu.

Netoliese kitų lėktuvų ar lavų nebuvo, pareiškė karinis laivynas. Todėl esą mažai tikėtina, kad su incidentu būtų susijusi kokia kita šalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Išvada

Būtų ne karniniai, o ašutiniai- būtų tikrai nesudužę.....

Kaimietė

o ką reiškia- karniniai?

Kokiu

Budu imanoma susidurt dviem malunsnargliams?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS