Jauni vyrai iš lietuvių bendruomenės Kaliningrade siunčiami į karą Ukrainoje: yra žuvusių | kl.lt

JAUNI VYRAI IŠ LIETUVIŲ BENDRUOMENĖS KALININGRADE SIUNČIAMI Į KARĄ UKRAINOJE: YRA ŽUVUSIŲ

  • 0

Kaliningrado lietuvių bendruomenės pirmininko Sigito Šamborskio teigimu, jauni vyrai iš lietuvių bendruomenės siunčiami į karą Ukrainoje – yra ir žuvusiųjų, praneša LNK.

„Nuo antrosios Vladimiro Putino kadencijos, galima sakyti, prasidėjo tam tikras persekiojimas. Grįžo labai daug tremtinių, politinių kalinių, jų šeimos narių. taip pat ir dabar yra traukimasis į Lietuvą – ypač jaunimo, kuris nenori tarnauti Rusijos armijoje“, – sakė pašnekovas.

Jo teigimu, į brutalų karą Ukrainoje jau buvo išsiųsta jaunų lietuvių iš bendruomenės. Jie – iš Gusevo motorizuotų dalinių – vadinamieji motošauliai. Yra žuvusių.

86-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Paklaustas, kaip Kaliningrado lietuviai, tapatinantys save su Lietuva, vertina šią situaciją, ar jie gauna informaciją, apie tai, kas vyksta Ukrainoje, sakė, kad tie, kurie nori, informaciją gauna. 

Visas vaizdo įrašas – LNK reportaže:

„Bet su ta tiesa, kurią jie gauna, daugelis žmonių nenori sutikti, nes jau aštuonerius metus jiems kiekvieną dieną po dešimt kartų buvo kalama į galvą, kad ukrainiečiai yra fašistai, banderovcai ir visokie kitokie, kurie žudo ir naikina rusakalbius Ukrainoje – Donbase ir visur kitur. O sužinojo, kad yra visai kitaip. Tai yra tam tikri psichologiniai momentai – tiek rusų, tiek lietuvių. Lietuviai turi daugiau informacijos, kaip yra iš tikrųjų, – apie visus žiaurumus, nes galutinai nenutrūkę šeimų, bendruomeniniai ryšiai“, – kalbėjo S. Šamborskis.

GALERIJA

  • Jauni vyrai iš lietuvių bendruomenės Kaliningrade siunčiami į karą Ukrainoje: yra žuvusių
Scanpix nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, lietuvių kariai, Kaliningradp bendruomenė, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS