JAV didelį COVID-19 mirštamumą lemia prasta gyventojų sveikata | kl.lt

JAV DIDELĮ COVID-19 MIRŠTAMUMĄ LEMIA PRASTA GYVENTOJŲ SVEIKATA

Jungtinėse Valstijose fiksuojamas didelis, palyginus su kitomis šalimis, užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius ir aukštas mirštamumas tarp COVID-19 pacientų paaiškinami prasta kai kurių Amerikos gyventojų grupių sveikatos būkle, televizijai CNN pareiškė sveikatos apsaugos sekretorius Alexas Azaras (Aleksas Azaras).

„Jungtinėse Valstijose stebimas neproporcingas gretutinių ligų – nutukimo, hipertonijos, diabeto – poveikis; tai yra įrodytas faktas... keliantis mums grėsmę sergant bet kokia liga“, – sakė jis.

Pasak A. Azaro, dėl tokių susirgimų užsikrėtus koronavirusu neretai išsivysto sunkių komplikacijų.

Jis pabrėžė, kad atsižvelgiant į šią problemą ypač daug sunkumų gali patirti JAV afroamerikiečių bendruomenės ir kitos mažumos.

Vis tik sekretorius nurodė, jog JAV sveikatos apsaugos sistema kontroliuoja padėtį net tokiuose susirgimo epicentruose kaip Niujorkas. Jo teigimu, „rezultatai galėjo būti daug blogesni“.

Pandemijos statistiką skelbiančio portalo „Worldometer“ duomenimis, iki šiol Jungtinėse Valstijose nustatyta per 1,5 mln. užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Mirė 90 978 užsikrėtusieji, 346 389 žmonės pasveiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS