JAV grasina nužudyti ir Irano generolo įpėdinį | kl.lt

JAV GRASINA NUŽUDYTI IR IRANO GENEROLO ĮPĖDINĮ

Jungtinės Valstijos, anot žiniasklaidos, pagrasino nužudyti ir Irano generolo Qassemo Soleimanio įpėdinį. „Jei (Esmailas) Qaanis eis tuo pačiu keliu ir žudys amerikiečius, tai jį ištiks toks pat likimas“, – arabų kalba leidžiamam laikraščiui „Asharq al-Awsat“ sakė JAV specialusis pasiuntinys Iranui Brianas Hookas, informuoja agentūra „Reuters“.

JAV nukovė Q. Soleimanį sausio pradžioje Bagdade per bepiločio ataką. Netrukus po to vadovybė Teherane naujuoju Kudso pajėgų vadu paskyrė E. Qaanį. Šis Revoliucinės gvardijos elitinis dalinys atsakingas už slaptas karines operacijas užsienyje.

B. Hookas interviu Davose sakė, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas jau seniai aiškiai pareiškė, jog „į bet kokią ataką prieš amerikiečius ar amerikiečių interesus“ bus reaguojama „ryžtingai“. „Tai ne naujas grasinimas, –pabrėžė jis. – Manau, kad Irano režimas dabar supranta, kad negali pulti Amerikos nesulakdamas pasekmių“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Žudyti reikia JAV teroristus. Pagarba visiems, kas su jais kovoja.

Oi

Kodel irano kareiviai važineja po irako teritorija?:) Tam kad po ja nevažinetu isis teroristai. Kodel jav okupacines pajegos nieko nedare kai 2014 isis užeme Tikrito miesta ir išpjove 1700 mokymo centro kursantu ir darbotoju? O ka jav kareiviai ir samdiniai daro visuose artimose rytuose? Jie nekviesti jie okupantai Afganistane irake Sirijoj. 10mtmečius trunkanti okupacija neatneša nei taikos nei demokratijos:)

viskas

tik del teritoriju ir ju turtu o zmones o imperijos busavoja o religiniai fanatikai yra ju irankis tai panasiai kaip beprociai.......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS