JAV infektologas: šalis vis dar murkdosi pirmoje koronaviruso bangoje | kl.lt

JAV INFEKTOLOGAS: ŠALIS VIS DAR MURKDOSI PIRMOJE KORONAVIRUSO BANGOJE

Aukšto rango infekcinių ligų specialistas Anthony Fauci pirmadienį teigė, kad JAV vis dar murkdosi pirmojoje koronaviruso bangoje, todėl Vašingtonas privalo veikti nedelsdamas, kad suvaldytų protrūkį, pastarosiomis dienomis padaugėjus užsikrėtimo atvejų.

A. Fauci tvirtino, kad atvejų skaičius JAV niekada taip ir nepasiekė ribos, kai protrūkį galima laikyti valdomu. Dabar, COVID-19 atvejų dar padaugėjus, pareigūnai perspėja dėl galimo ligoninių perpildymo šalies pietuose ir vakaruose.

„Tai sunki situacija, kurią privalome spręsti nedelsdami“, – nuotoliniu būdu rengto interviu su Nacionalinio sveikatos instituto direktoriumi Franciu Collinsu metu sakė A. Fauci.

Vis dėlto infektologas pabrėžė, kad atvejų padaugėjimo pastarosiomis dienomis nesiimtų vadinti dar viena „banga“.

JAV mirčių nuo COVID-19 skaičius pirmadienį perkopė 130 tūkst., o bendras užsikrėtimo atvejų skaičius priartėjo prie trijų milijonų.

„Tai buvo naujų atvejų šuolis arba protrūkio atsinaujinimas“, – sakė jis.

„Jei žiūrime į Europos, Europos Sąjungos kaip vieneto, statistiką, galime pastebėti, kad atvejų kreivė ten pirmiausia pakilo, o tada nusileido iki žemiausio taško. Dabar šalyse fiksuojama tik nedidelių nukrypimų nuo bendros tendencijos – atvejų padaugėjimų, gyventojams grįžtant prie įprasto gyvenimo ritmo. Mūsų kreivė niekada taip ir nenusileido, o dabar vėl kyla į viršų“, – teigė ekspertas.

JAV mirčių nuo COVID-19 skaičius pirmadienį perkopė 130 tūkst., o bendras užsikrėtimo atvejų skaičius priartėjo prie trijų milijonų, atskleidė Johnso Hopkinso universiteto renkami duomenys.

Birželį šalyje smarkiai padaugėjo COVID-19 atvejų, ir kai kurios valstijos buvo priverstos stabdyti laipsnišką ekonominės veiklos atnaujinimą.

JAV Nacionaliniam alergijų ir užkrečiamųjų ligų institutui vadovaujantis A. Fauci yra vienas iš Donaldo Trumpo kovos su koronavirusu grupės aukšto lygio narių, įgijusių visuomenės pasitikėjimą.

Jungtinės Valstijos yra labiausiai koronaviruso paveikta šalis pasaulyje – tiek pagal užsikrėtimo atvejų, tiek mirčių skaičių. Šaliai kol kas nepavyko užtikrinti, kad visi gyventojai laikytųsi atstumo reikalavimų ir tinkamai dėvėtų kaukes.

Pareigūnai perspėja, kad kai kurios ligoninės artimiausiu metu vėl gali būti perpildytos. Teksaso valstijoje kai kuriose ligoninėse jau trūksta vietų, gyventojų prašoma likti namuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS