JAV milijardierius J. Epsteinas areštuotas dėl kaltinimo prekyba žmonėmis | kl.lt

JAV MILIJARDIERIUS J. EPSTEINAS AREŠTUOTAS DĖL KALTINIMO PREKYBA ŽMONĖMIS

  • 4

JAV milijardierius finansininkas Jeffrey Epsteinas (Džefris Epsteinas), kurį seniai persekioja įtarimai jaunų mergaičių tvirkinimu, šeštadienį Naujajame Džersyje buvo areštuotas dėl kaltinimų prekyba žmonėmis lytinio išnaudojimo tikslais, pranešė JAV žiniasklaida.

J. Epsteinas, kuris 2008 metais buvo nuteistas už nepilnametės skatinimą užsiimti prostitucija ir atliko kalėjimo bausmę, pirmadienį turi stoti prieš federalinio magistrato teismo teisėją. Jis buvo areštuotas viename oro uoste, savo privačiu lėktuvu atskridęs iš Paryžiaus, pranešė televizija „CBS Miami“.

Apie bylą informuotas šaltinis šiai televizijai sakė, kad J. Epsteinui pateiktas vienas kaltinimas prekyba žmonėmis seksualinio išnaudojimo tikslais ir vienas kaltinimas sąmokslu vykdyti prekybą žmonėmis.

J. Epsteinas seniai buvo kaltinamas tuo, kad mokėdavo jaunoms mergaitėms už seksualinius masažus jo namuose Palm Biče Floridoje.

Policijos tyrimas nustatė, kad jis užsiimdavo seksu su nepilnametėmis, kurių kai kurioms buvo 13 metų, pranešė laikraštis „Miami Herald“.

Tačiau J. Epsteinas išvengė federalinio baudžiamojo persekiojimo tose bylose pagal 2007 metų susitarimą, dėl kurio susiderėjo Rene Alexander'as Acosta (Renė Aleksandras Akosta), dabartinis darbo sekretorius, kuris tuo metu buvo federalinis prokuroras Majamyje.

Pagal susitarimą J. Epsteinas padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl valstijos kaltinimo skatinus nepilnametę užsiimti prostitucija ir gavo pusantrų metų įkalinimo bausmę.

„Miami Herald“ tyrimas parodė, kad J. Epsteinui buvo leidžiama dirbti, todėl jis galėdavo išeiti iš kalėjimo 12 valandų per dieną, šešias dienas per savaitę. Jis buvo paleistas po vienų metų ir mėnesio.

Šie pranešimai atkreipė dėmesį į J. Epsteiną, gerų ryšių turinti finansininką, tarp kurio draugų buvo JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir buvęs prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas).

Taip pat buvo atkreiptas dėmesys į R. A. Acostos vaidmenį susitariant dėl kaltinamojo pareiškimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

o pas mus

...nėra nei milijardierių, nei pedofilijos

Ir vel

Zydas!

Xcfvg

Milijardų neuždirba iš sąžiningo verslo ir milijonieriais netampa.Visi sukčiai,vagys,aferistai ,nusikaltėliai milijardieriai.Pirdžius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS