JAV per pandemiją mirė 300 000 žmonių daugiau nei paprastai | kl.lt

JAV PER PANDEMIJĄ MIRĖ 300 000 ŽMONIŲ DAUGIAU NEI PAPRASTAI

Per pandemiją JAV mirė beveik 300 000 žmonių daugiau nei vidutiniškai ankstesniais metais, pranešė JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC).

Maždaug du trečdaliai mirčių, registruotų nuo sausio 26 dienos iki spalio 3-iosios, greičiausiai susiję su koronavirusu.

Mirštamumo padidėjimas, epidemiologų duomenimis, yra geriausia galimybė nustatyti tikrąjį mirusiųjų skaičių kilus ligos protrūkiui. CDC teigimu, fiksuota daugiau nei paprastai ispanakalbių ir juodaodžių mirčių. Mirčių rodiklis didesnis nei anksčiau yra ir 25-44 amžiaus žmonių grupėje.

Oficialiais duomenimis, iki šiol JAV mirė apie 220 000 koronavirusu užsikrėtusių žmonių. Nuo pandemijos pradžios virusas patvirtintas daugiau kaip 8 mln. amerikiečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Žurnaliūgos marš atgal į mokyklą

Eilinis žmonių gasdinimas, net nemokant skaičiuoti. Imame gyventojų kiekį ir dalinam iš vidutinės gyvenimo trukmės ir gaunam mirusių skaičių per metus normaliom sąlygom. JAV tai apie 3 milijonai per metus, LT apie 25 tūkstančiai. Taigi mirusių per 8 mėnesius 300 tūkstančių daugiau, per metus sudarys apie 15 procentų įprasto mirtingumo padidėjimą...Kol kas...Jei rašytų geras žurnalistas jis pateiktų mirtingumo JAV rodiklius... Suvokiama lyginant. O čia tik gasdinimas dideliais eiliniam lietuviui durneliui nesuvokiamais skaičiais...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS