JAV per parą nuo COVID-19 mirė daugiau kaip tūkstantis žmonių | kl.lt

JAV PER PARĄ NUO COVID-19 MIRĖ DAUGIAU KAIP TŪKSTANTIS ŽMONIŲ

Jungtinėse Valstijose per pastarąją parą nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 mirė 1 199 žmonės, šalyje vėl pradėjus augti naujų letalinių atvejų skaičiui, rodo antradienį Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universiteto paskelbti duomenys.

Nuo birželio 10 dienos JAV per parą buvo fiksuojama mažiau nei tūkstantis mirties atvejų.

Baltimorėje įsikūrusio universiteto duomenimis, paskelbtais 20.30 val. vietos (trečiadienį 3.30 val. Lietuvos) laiku, Jungtinėse Valstijose bendras aukų skaičius padidėjo iki 127 322.

Per parą šalyje buvo nustatyti 42 528 koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai.

Dėl registruojamų naujų užsikrėtimo ir mirties atvejų skaičiaus pagausėjimo daugelis JAV valstijų, ypač šalies pietuose ir vakaruose, turėjo sustabdyti išėjimo ir karantino procesą.

Antradienį Teksase buvo užregistruotas rekordinis skaičius naujų COVID-19 atvejų – 6 975.

Tuo tarpu seniausiame Kalifornijos valstijos kalėjime San Kventine daugiau nei tūkstančiui kalinių buvo testais nustatyta koronavirusinė infekcija, pranešė vietos pareigūnai. 

„Akivaizdu, kad šiuo metu neturime visiškos padėties kontrolės“, – antradienį Kongrese sakė Baltųjų rūmų kovos su koronavirusu darbo grupės pagrindinis ekspertas dr. Anthony Fauci (Entonis Faučis).

Jis sakė, kad Jungtinės Valstijose per parą nustatomų naujų COVID-19 atvejų skaičius gali padidėti daugiau kaip dvigubai, iki 100 tūkst., jeigu valdžia ir visuomenė nesiims žingsnių pandemijai pažaboti.

„Šiuo metu [šalyje] būna virš 40 tūkst. naujų atvejų per dieną“, – sakė A. Fauci Senato sveikatos apsaugos ir švietimo komitete.

„Nenustebčiau, jei pasiektume 100 tūkst. atvejų per dieną, jei tai nepasikeis, – sakė ekspertas. – Todėl esu labai susirūpinęs.“

A. Fauci, kaip ir kiti aukšti JAV pareigūnai, paragino amerikiečius, ypač jaunus žmones, viešose vietose prisidengti veidus ir vengti masinio susibūrimo vietų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

JAV sugalvojo apsivalyt... o avys ir dvesia. :s

Med.

Mirs visi nutukę, ligoniai,seni pasiligoje O jų JAV labai daug ir nieko nuostabaus.Mirsta tokių žmonių daug ir visada, nereikia nei pandemijis skelbti.O sustojus darbams, netekus darbo,dabar žmonių iš bado gali mirtį.

Nebebus ligų

Valdant žemę Karaliui Kristui nebebus ligų (Izaijo 33:24). Jėzus žemėje prikels net mirusius, kurie bus vėl sveiki ir kupini jėgų (Jono 5:28). Apie tai daugiau rašoma Biblijoje ir svetainėje jw.org.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS