JAV policininkas, sulaikęs žuvusį G.Floydą, apkaltintas trečiojo laipsnio žmogžudyste | kl.lt

JAV POLICININKAS, SULAIKĘS ŽUVUSĮ G.FLOYDĄ, APKALTINTAS TREČIOJO LAIPSNIO ŽMOGŽUDYSTE

  • 15

Atleistam iš darbo Mineapolio policininkui, kuris laikė keliu prispaudęs antrankiais surakinto afroamerikiečio kaklą, pareikšti kaltinimai trečiojo laipsnio žmogžudyste, pranešė prokurorai.

46 metų juodaodis amerikietis George'as Floydas (Džordžas Floidas) sulaikymo metu mirė.

„Henepino apygardos prokuratūra pateikė kaltinimus buvusiam Mineapolio policijos pareigūnui Derekui Chauvinui (Derekui Šovinui) dėl nužudymo ir netyčinio nužudymo“, – žurnalistams pranešė apygardos prokuroras Mike'as Freemanas (Maikas Frimanas), patikslinęs, kad kaltinimai pateikti dėl trečiojo laipsnio žmogžudystės.

Pasak M. Freemano, jis „mano“, kad gali būti apkaltinti ir kiti trys pareigūnai, dalyvavę incidente, tačiau smulkesnės informacijos nepateikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Lietuvis

Vilniuje penktadienį 17:30 Gedimino pr. vyks eitynės už baltaodžių už lietuvių gyvybes! Tai bus pasipriešinimas "BLACK LIVES MATTER". Lietuvių eitynės vadinasi "LIETUVIŲ GYVYBĖS SVARBIOS" renginys paskelbtas facebook ir internete.

Kostas

Vakar per TV rodė liūdinčią (??) to Dž.Floido našlę (žmoną ar sugyventinę). Vaizdelis nekoks - nusipenėjusi dumza su išpuoselėtomis rankomis ir poros centimetrų ilgio perlamutriniais nagais. Akivaizdu, kad ta moteris jokio darbo nedirba (su tokiais nagais neįmanoma dirbti), gyvena iš gaunamų išmokų arba to Floido platintų netikrų dolerių. O čia pasaulio naivuoliai gedi dėl šio žmogaus žūties, o ne dėl vandalų daužomos ir deginamos šalies. Paradoksas.

Neziniukas

Kokia to "policininko" tautybe? Kazko jis i europieciu palikuoni nepanasus. Gal arabas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS