JAV: Rusija prie Ukrainos sienos sutelkė didesnes pajėgas nei 2014-aisiais | kl.lt

JAV: RUSIJA PRIE UKRAINOS SIENOS SUTELKĖ DIDESNES PAJĖGAS NEI 2014-AISIAIS

Rusija prie Ukrainos sienos sutelkė didesnes pajėgas nei 2014-aisiais, kai įsiveržė į Krymą, pirmadienį sakė Pentagono atstovas.

Pasak jo, šis dislokavimas kelia „labai rimtą susirūpinimą“.

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) anksčiau pirmadienį sakė, kad prie Ukrainos sienos dislokuota 150 tūkst. rusų karių. Kiek vėliau jo paties tarnyba nepateikdama paaiškinimo šį skaičių sumažino iki 100 tūkstančių.

JAV gynybos departamento atstovas Johnas Kirby (Džonas Kirbis) atsisakė nurodyti konkretų skaičių.

„Tai tikrai didžiausias sutelkimas, kokį esame matę nuo 2014 metų, kai buvo nulemtas Ukrainos suverenumo ir teritorinio vientisumo pažeidimas, – spaudos konferencijoje sakė J. Kirby. – Tai tikrai didesnis [kariuomenės sutelkimas] nei praėjusį kartą 2014-aisiais.“

„Konkrečių skaičių ar kariuomenės išsidėstymo neminėsiu“, – sakė jis ir pabrėžė: „Tikrai ir toliau matome telkimą, [jis] kaip ir anksčiau kelia mums labai rimtą susirūpinimą.“

„Netikime, kad šis telkimas padeda saugumui ir stabilumui prie sienos su Ukraina ir tikrai nepadeda okupuotame Kryme“, – sakė J. Kirby.

„Tikrai girdime rusus skelbiant, kad visa tai dėl pratybų. Mums ne visai aišku, kad tikslas tikrai toks“, – pridūrė jis.

Sekmadienį per susirėmimus su Maskvos remiamais separatistais Ukrainos rytuose žuvo ukrainiečių karys, o dar vienas buvo sužeistas. Atsinaujinus įtampai tarp Kijevo ir Maskvos, kovos Rytų Ukrainoje suintensyvėjo.

Ukraina baiminasi, kad Kremlius ieško preteksto pulti.

Prieš septynerius metus po Krymo aneksijos prasidėjęs karas Rytų Ukrainoje jau nusinešė per 13 tūkst. gyvybių, o kone 1,5 mln. žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

JAV TEGUL PASKAIČIUOJA...

Kiek šimtų bazių ji pasistatė aplink Rusijos sienas. Tik...ir tai nepadės Amerikai pastatyti ant kelių Kiniją ir Rusija. Šį kartą JAV teroristai apžiojo per didelį kąsnį - pasprings. O apie Ukraina irgi geriau tegul pamiršta. Ukrainos piliečių dauguma pati pasispręs ko ji nori. Be pasaulio teroristų pagalbos.

tam pidermopsuj,,--reikia,, droniuku is turku pasiskolint

cha ,ha ha -tie turkiski dronai [skrendanti karve]- kol karabacho konflikte, rusai -nepalaike nei vienos puses , azerai su turkiskais dronais istaske armenus -kurie neturejo su kom nuo ju apsigint --VOS TIK RSAI ARVARE SU VIENA KOVOS PRIES DRONUS ,,UZTANOVKE ,, PER 1 VAL NUKABINO -NUMUSE VISUS 18 TURKISKU DRONU KURIE PUOLE .... PO TO turkai labai ysizeide ir atsisake dronus pardavinet azerams ...na,,,... ir uzsibaige visas karas..

Reikia

Iš turkų droniukų pasiskolinti ir tuos tankiu kus sinaikinti. Ne tie jau laikai, kai geležėlėm apsikrovei ir kietas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS