JAV: Rusijos kaltinimai dėl Ukrainos vaidmens neramumuose oro uoste yra absurdiški | kl.lt

JAV: RUSIJOS KALTINIMAI DĖL UKRAINOS VAIDMENS NERAMUMUOSE ORO UOSTE YRA ABSURDIŠKI

  • 4

Jungtinės Valstijos pirmadienį atmetė Rusijos kaltinimus, kad Ukraina prisidėjo prie prieš žydus nukreiptų neramumų oro uoste Dagestane, kur įtūžusi minia ieškojo keleivių iš Izraelio.

„Mačiau jų komentarus apie kaltinimus Ukrainai. Jie absurdiški, – žurnalistams sakė Valstybės departamento atstovas spaudai Matthew Milleris (Metjus Mileris). – Raginame Rusijos valdžios institucijas viešai pasmerkti šiuos smurtinius protestus, patraukti atsakomybėn visus su jais susijusius asmenis ir užtikrinti izraeliečių ir žydų saugumą Rusijoje.“

Rusijos Machačkalos oro uostą Kaukazo respublikoje Dagestane, kuriame gyventojų daugumą sudaro musulmonai, sekmadienį užplūdo izraeliečių ir žydų ieškanti minia, pasklidus gandams, kad iš Izraelio atskrenda lėktuvas.

Dešimtys protestuotojų, kurių dauguma skandavo „Allahu akbar“ (Dievas visų didesnis), laužė Machačkalos oro uosto duris ir užtvaras, o kai kurie iš jų įsiveržė ant kilimo ir tūpimo tako. Įpykę vyrai ieškojo žydų tautybės keleivių.

Kremlius apkaltino Ukrainą organizavus riaušes. Kyjivas griežtai atmetė šį kaltinimą.

Šie neramumai įvyko Izraeliui bombarduojant Gazos Ruožą, atsakant į spalio 7 dieną „Hamas“ kovotojų surengtą išpuolį prieš žydų valstybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tai

reiškia putleris nesusitvarko maradore savo nacistų prieš kitataučius ,kas ne su juo tie puolami.

Na

rusofašistų sapalionemis niekas seniai netiki ir netikės, tai yra melo ,apgaulės ,iškrypėlių ,vagių valstybė kurioje visi tai mato ,bet visiems gerai.

pakrantei

ką girdėsi kai glušas.Krapai viską atmeta. O pasirodo krapų darbas. Tų gandonų Rusijoj bent 3 milijonai. Daro ką nori.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS