Dėl JAV siaubiančios gamtos stichijos aktyvuota nacionalinė gvardija | kl.lt

DĖL JAV SIAUBIANČIOS GAMTOS STICHIJOS AKTYVUOTA NACIONALINĖ GVARDIJA

  • 0

Viską aplink niokojantys tornadai JAV pietinėje dalyje nesiliauja. Dar savaitgalį buvo pranešama, kad stichija Arkanzase, Indianos ir Ilinojaus valstijose nusinešė maždaug devynių žmonių gyvybes, tačiau žuvusiųjų skaičiai auga.

Skaičiuojama, kad slinkdama iš pietų ir vidurio vakarų į šiaurės rytus audra sukėlė dar dešimtis tornadų ir nusinešė mažiausiai dar 22 žmonių gyvybes.

„Tai žlugdančios žinios. Šioje bendruomenėje dirbu jau 32-ejus metus, labai sunku pažinti tuos žmones ir matyti, kokius sunkumus jiems tenka patirti“, – pasakojo vietinis gyventojas.

Arkanzaso, kur žuvo mažiausiai penki žmonės, gubernatorė jau paskelbė nepaprastąją padėtį ir aktyvavo nacionalinę gvardiją.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Gerai žinoma, kas artėja, todėl tikrai didžiuojamės pareigūnų darbu, kurį jie atliko visą parą, kad išvalytų tas nuolaužas. Jie ketina dirbti ir toliau. Stipriausiai nukentėjusiose valstijos vietovėse aktyvavome nacionalinę gvardiją, čia turime daugiau nei 40 narių ir savanorių, atvykstančių iš viso pasaulio. Tai bus vienas svarbiausių prioritetų, užtikrinti, kad kuo geriau išspręstume šią problemą“, – tikino gubernatorė.

Tačiau ši stichija dar nesibaigė.

„Šiandien mačiau namus, kurie jau pradėjo ruoštis artėjančioms audroms. Prezidento paskelbta stichinės nelaimės deklaracija, kurios prašė gubernatorius, padės kompensuoti kai kurias nelaimės išlaidas. Taigi šios bendruomenės turi imtis visų būtinųjų veiksmų. Mes kompensuosime didžiąją dalį išlaidų, norime užtikrinti, kad bendruomenės jau dabar būtų pasiruošusios tam, kas jų laukia“, – dalijosi moteris.

Po audros vietiniai gyventojai skaičiuoja padarytus nuostolius. Patvirtinti arba įtariami tornadai vienuolikoje valstijų sugriovė namus ir įmones, išlaužė medžius ir nuniokojo rajonus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS