JAV valstybės sekretorius: S. Šoigu ieško ginklų Šiaurės Korėjoje | kl.lt

JAV VALSTYBĖS SEKRETORIUS: S. ŠOIGU IEŠKO GINKLŲ ŠIAURĖS KORĖJOJE

  • 0

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) šeštadienį pareiškė, kad JAV mano, jog Rusijos gynybos ministras yra atvykęs į Šiaurės Korėją, kad užsitikrintų ginklų tiekimą, siekdamas padėti įstrigusiai invazijai į Ukrainą.

Po to, kai Sergejus Šoigu atvyko į retą kelionę į Pchenjaną, A. Blinkenas teigė, kad Rusija stengiasi įsigyti ginklų iš sąjungininkų visame pasaulyje.

„Labai abejoju, kad jis ten atostogauja“, – žurnalistams Australijoje sakė JAV valstybės sekretorius.

„Matome, kaip Rusija desperatiškai ieško paramos, ginklų visur, kur tik gali jų rasti, kad galėtų toliau vykdyti agresiją prieš Ukrainą, – teigė jis. – Tai matome Šiaurės Korėjoje, tai matome ir Irane, kuris Rusijai parūpino daug dronų, kuriuos ji naudoja civilinei infrastruktūrai naikinti ir civiliams Ukrainoje žudyti.“

Labai abejoju, kad jis ten atostogauja.

Viešėdamas Šiaurės Korėjoje S. Šoigu susitiko su šalies vadovu Kim Jong Unu (Kim Čen Unu), o Pchenjano valstybinė žiniasklaida susitikimą pavadino „draugišku pokalbiu“.

Rusija, istorinė Šiaurės Korėjos sąjungininkė, yra viena iš nedaugelio valstybių, su kuriomis Pchenjanas palaiko draugiškus santykius.

Gairės: Sergejus Šoigu, Šiaurės Korėja, ginklai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS