JK dislokuoja Europoje 8 tūkst. karių, kad atgrasytų Rusijos agresiją | kl.lt

JK DISLOKUOJA EUROPOJE 8 TŪKST. KARIŲ, KAD ATGRASYTŲ RUSIJOS AGRESIJĄ

Jungtinės Karalystės vyriausybė penktadienį paskelbė dislokuojanti maždaug 8 tūkst. karių pratyboms Rytų Europoje, kad pademonstruotų jėgą Rusijai įsiveržus į Ukrainą.

Mėnesius truksiančiose pratybose šalyse nuo Suomijos iki Šiaurės Makedonijos taip pat dalyvaus sąjungininkės, tarp jų Prancūzija ir JAV, sakoma gynybos pareigūnų pareiškime.

Britanija pratyboms dislokuoja 72 tankus „Challenger 2“, 120 šarvuotųjų kovos mašinų, taip pat pabūklų, sraigtasparnių ir dronų. Dalis šios technikos jau gabenama.

„Europos saugumas niekad nebuvo toks svarbus“, – sakė britų gynybos sekretorius Benas Wallace'as (Benas Volesas). Planą jis pavadino „viena didžiausių bendrų dislokacijų nuo Šaltojo karo“ laikų.

Vadovaujantis karininkas, generolas leitenantas Ralphas Wooddisse'as (Ralfas Vudisas), sakė, kad Britanija įneša „reikšmingą indėlį į Europos gynybą ir Rusijos agresijos atgrasymą“.

„Virtinė britų kariuomenės pratybų yra itin svarbi abiem“ šiems dalykams, pridūrė jis.

Britanija tiekia raketas su Rusija kariaujančiai Ukrainai ir sako, kad yra pasirengusi padėti tankais ir lėktuvais per tokias partneres kaip Lenkija.

Užsienio reikalų sekretorė Liz Truss (Liz Tras) trečiadienį sakė, kad turi būti išvaduota „visa Ukraina“, įskaitant Rusijos 2014 metais aneksuotą Krymą.

Šešiasdešimt penktoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.
Gairės: JK, kariai, karas Ukrainoje, karas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS