JK nusiųs į Ukrainą daugiau daugkartinio paleidimo raketų sistemų | kl.lt

JK NUSIŲS Į UKRAINĄ DAUGIAU DAUGKARTINIO PALEIDIMO RAKETŲ SISTEMŲ

Didžioji Britanija nusiųs daugiau ginklų Ukrainai, kad padėtų apsiginti nuo Rusijos invazijos, pare iškė gynybos sekretorius Benas Wallace'as.

B. Wallace'as paskelbė, kad į Rytų Europos valstybę bus išsiųsta daugiau daugkartinio paleidimo raketų sistemų (MLRS), taip pat tiksliai valdomų raketų M31A1, galinčių smogti taikiniams iki 50 mylių (80 kilometrų) atstumu, jos skirtos apsiginti nuo Rusijos sunkiosios artilerijos.

B. Wallace'as sakė: „Ši naujausia karinės paramos dalis leis Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms toliau gintis nuo Rusijos agresijos ir beatodairiško tolimojo nuotolio artilerijos naudojimo. Mūsų nuolatinė parama siunčia labai aiškią žinią: Didžioji Britanija ir tarptautinė bendruomenė ir toliau prieštarauja šiam neteisėtam karui ir stos petys į petį, teikiant gynybinę karinę pagalbą Ukrainai, kad padėtų apsiginti nuo (Vladimiro) Putino invazijos“.

Ukrainos kariai Didžiojoje Britanijoje mokomi naudotis paleidimo įrenginiais, Didžioji Britanija taip pat įsipareigojo per ateinančius mėnesius apmokyti 10 tūkst. Ukrainos karių, kad jie įgytų pėstininkų įgūdžių mūšio lauke. Kanada, Danija, Švedija, Suomija ir Nyderlandai paskelbė remiančios šią programą.

Ketvirtadienį Kopenhagoje rengiama Ukrainos Šiaurės Europos gynybos sąjungininkių konferencija, skirta aptarti ilgalaikę paramą Ukrainai mokymais, technika ir finansavimu. Didžioji Britanija jau pasiuntė Ukrainai įvairių ginklų, įskaitant NLAW prieštankinių raketų paleidimo įrenginį, laikytą itin svarbiu gynybai Maskvos invazijos pradžioje.

Trečiadienį B. Wallace'as pareiškė, jog „aišku“, kad sprogimai Rusijos oro pajėgų bazėje Kryme nebuvo sukelti „numetus cigaretę“, ir atmetė Maskvos „pasiteisinimus“ dėl sprogimų. Spėliojama, kad sprogimai, per kuriuos žuvo vienas žmogus, keli buvo sužeisti, sunaikinti Rusijos lėktuvai, įvyko dėl Ukrainos atakos.

B. Wallace'as sakė manantis, kad 2014 m. Maskvos aneksuotame Krymo pusiasalyje esantys kariniai objektai yra „teisėti taikiniai“, į kuriuos Ukraina gali smogti.

Gairės: JK, raketos, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS