JK sulaikyti penki asmenys, įtariami pažeidę valstybės paslapčių įstatymą | kl.lt

JK SULAIKYTI PENKI ASMENYS, ĮTARIAMI PAŽEIDĘ VALSTYBĖS PASLAPČIŲ ĮSTATYMĄ

  • 0

Policija antradienį pranešė, kad Jungtinėje Karalystėje buvo sulaikyti penki asmenys, įtariami pažeidę valstybės paslapčių įstatymą, ir teigė, kad jie buvo sulaikyti dėl įtariamo šnipinėjimo Rusijos naudai.

Londono policijos duomenimis, šių metų vasario pradžioje Londone buvo sulaikyti keturi asmenys – du 31 ir 42 metų vyrai bei dvi 29 ir 32 metų moterys.

Penktasis – 45 metų vyras – buvo sulaikytas Norfolko pakrantėje šalies rytuose.

Nei vienam iš jų nebuvo pateikti kaltinimai pagal valstybės paslapčių įstatymą.

Be to, trims iš jų – 45-erių Orlinui Roussevui (Orlinui Rusevui) iš rytinės JK dalies, 42-ejų Biserui Dzambazovui iš šiaurės vakarų Londono, 32-ejų Katrinai Ivonovai, taip pat iš Londono – buvo pateikti kaltinimai dėl tapatybės klastojimo.

Policija naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad visi šie trys asmenys yra Bulgarijos piliečiai.

Kaip teigiama policijos išplatintame pranešime, visi trys kaltinamieji vasario viduryje stojo prieš Londono centrinį teismą, kuriame buvo apkaltinti suklastotų tapatybės dokumentų laikymu turint neteisėtų ketinimų.

Praėjusio mėnesio pabaigoje jie dar kartą stojo prieš teismą ir buvo areštuoti iki tam tikros datos, priduriama pranešime.

Britų transliuotojas BBC pranešė, kad pirmieji areštai atlikti remiantis įtarimais dėl ryšių su Rusijos saugumo tarnybomis.

Tačiau ši informacija iš karto nebuvo patvirtinta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS