Nusikaltimas, sukrėtęs pasaulį: naujagimius kankinusi slaugė žudikė išgirdo bausmę | kl.lt

NUSIKALTIMAS, SUKRĖTĘS PASAULĮ: NAUJAGIMIUS KANKINUSI SLAUGĖ ŽUDIKĖ IŠGIRDO BAUSMĘ

  • 9

Jungtinės Karalystės teismas vienai slaugytojai pirmadienį už septynių naujagimių nužudymą ir pasikėsinimą nužudyti dar šešis, buvusius jos priežiūroje, skyrė įkalinimo iki gyvos galvos bausmę be galimybės išeiti į laisvę.

33 metų naujagimių slaugytoja Lucy Letby (Liusi Letbi) atsisakė dalyvauti Mančesteryje, šiaurės vakarų Anglijoje, vykusiame teismo posėdyje, ir tai sukėlė aukų šeimų pasipiktinimą.

L. Letby praeitą savaitę buvo pripažinta kalta dėl penkių berniukų ir dviejų mergaičių nužudymo bei pasikėsinimo nužudyti dar šešis kūdikius, kai ji 2015–2016 metais dirbo Česterio Grafienės ligoninėje.

„Teismo nutartis yra nutartis iki gyvos galvos dėl kiekvieno nusikaltimo ir visą likusį gyvenimą praleisite kalėjime“, – sakė teisėjas Jamesas Gossas (Džeimsas Gosas).

J. Gossas teigė, kad ji veikė „iš anksto apgalvotai, apskaičiuotai ir gudriai“, su „piktybiškumu, besiribojančiu su sadizmu“, ir šaltai neigė atsakomybę už savo veiksmus viso teismo proceso metu.

Dauguma jos aukų patyrė ūmų skausmą, tačiau ji apgaudinėjo kolegas ligoninėje apie tai, ką padarė.

L. Letby vedė medicininius užrašus kaip liguistus įrašus apie tai, ką ji padarė, kurie buvo rasti per policijos kratas jos namuose po to, kai ji buvo suimta.

„Jūs nesigailite, – pasakė teisėjas. – Nėra jokių lengvinančių aplinkybių.“

„Jūs elgėtės visiškai priešingai įprastiems žmogiškiems instinktams, susijusiems su kūdikių priežiūra ir rūpinimusi jais, ir šiurkščiai pažeidėte visų piliečių pasitikėjimą medikais ir slaugos profesionalais“, – pridūrė jis.

Teisėjas teigė, kad jos aukų šeimoms buvo padaryta žala visam gyvenimui, nes jų jaunas gyvenimas nutrūko vos prasidėjęs.

„Iš mylinčių tėvų buvo atimti jų brangūs vaikai. Jūs sukėlėte gilią psichologinę traumą“, – pridūrė jis.

Iš mylinčių tėvų buvo atimti jų brangūs vaikai. Jūs sukėlėte gilią psichologinę traumą.

Nuo 2015-ųjų birželio iki 2016-ųjų birželio įvykdytų žmogžudysčių, dėl kurių L. Letby tapo viena garsiausių serijinių žudikių JK, motyvai nenustatyti.

Kai L. Letby atsisakė atvykti į nuosprendžio paskelbimą, ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) pareiškė, kad „bailu, jog tokius siaubingus nusikaltimus darantys žmonės nesusiduria su savo aukomis“.

Šiuo metu JK maždaug 70 asmenų atlieka laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę.

Anksčiau tokia bausmė buvo skirta tik trims moterims: Myrai Hindley (Mairai Hindli), kuri su savo vaikinu Ianu Brady (Ijanu Breidžiu) septintajame XX amžiaus dešimtmetyje nužudė penkis vaikus, ir serijinėms žudikėms Rose West (Rouz Vest) ir Joannai Dennehy (Džoanai Denehi). M. Hindley mirė 2002 metais.

Haroldui Shipmanui (Haroldui Šipmanui), gydytojui, nužudžiusiam 15 savo pacientų, bet įtariamam nužudžiusiam net 250, 2000 metais buvo paskirta laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė. 2004 metais jis buvo rastas negyvas savo kameroje.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Isivaizduoju

Dulkia isvaziuoja i savo vila amerikoje, ir stebuklas pareigunai netiketai prisimena, kad jis apnuodijo skiepais visa lietuva. Bet pasuodinti negali, nes jis pabego ir nebegriz.

va va .. stai tokia bausme turetu gaut ir musu

,,, vaikuciu teisiu gynejai,,, su teisejais ir advokatais, uz pagrobtus is Vilcinsku vaikus...juos pacius apkaltinus savo vaiku grobimu is grobiku...

Anonimas

Mirties bausmė jai turėjo būti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS