Jordanijos sveikatos apsaugos ministras traukiasi dėl incidento COVID-19 gydymo skyriuje | kl.lt

JORDANIJOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS TRAUKIASI DĖL INCIDENTO COVID-19 GYDYMO SKYRIUJE

Vienoje Jordanijos ligoninių pasibaigus deguonies atsargoms anksti šeštadienį mirė mažiausiai šeši COVID-19 pacientai, paskelbė sveikatos apsaugos ministras ir dėl šio incidento atsistatydino.

„Šį rytą tarp 6 val. iki 7 val. ligoninėje [šalies šiaurės vakaruose esančiame Salte] kone valandą nebuvo deguonies ir tai tikriausiai nulėmė šešių pacientų mirtį“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Naziras Obeidatas.

Šaltiniai ligoninėje sakė, kad mirė trys vyrai ir trys moterys.

Aiškinamasi, kodėl valstybinėje ligoninėje pritrūko deguonies ir ar tai buvo minimų šešių žmonių mirties priežastis, nurodė N. Obeidatas.

Kone valandą nebuvo deguonies ir tai tikriausiai nulėmė šešių pacientų mirtį.

„Kaip sveikatos apsaugos ministras prisiimu visišką moralinę atsakomybę už tai, kas nutiko, ir įteikiau atsistatydinimo raštą premjerui, – sakė jis. – Kol kas atsakymo negavau.“

Premjeras Bisheras al Khasawneh (Bišeras Chasauna) anksčiau įsakė skubiai pradėti incidento tyrimą ir pridūrė, kad „visi atsakingi asmenys turėtų būti patraukti atsakomybėn“.

Pastarosiomis savaitėmis Jordanijoje išaugo per parą nustatomų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius, todėl valdžia sugrąžino suvaržymus, tarp jų – visos dienos komendanto valandą penktadieniais – poilsio ir maldos dienomis.

Jordanija, sausį pradėjusi vakcinavimo nuo COVID-19 kampaniją, nuo pandemijos pradžios užregistravo daugiau kaip 460 tūkst. užsikrėtimo ir daugiau kaip 5,2 tūkst. mirties atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

matosi

zydai pagailejo pagalbai deguonies kurios turi pakankamai uztat neturi geru kaimynu nes patys niekam nieko neduoda o priprate neatsiklause imt;;;;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS