JT generalinis sekretorius: džihadistų grupuotės Sahelio regione stiprina atakas | kl.lt

JT GENERALINIS SEKRETORIUS: DŽIHADISTŲ GRUPUOTĖS SAHELIO REGIONE STIPRINA ATAKAS

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas perspėjo, kad Sahelio regione veikiančios džihadistų grupuotės naudojasi COVID-19 pandemijos situacija ir stiprina atakas.

A. Guterresas paragino visas prieš džihadistus kovojančias pajėgas bendradarbiauti ir koordinuoti veiksmus.

„Teroristų grupės naudojasi COVID-19 pandemijos situacija, rengia intensyvesnius išpuolius ir priešinasi valstybių valdžiai regione“, – teigė JT generalinis sekretorius.
 
Jis pažymėjo, kad ši problema itin opi Liptako-Gourma trikampiu vadinamoje teritorijoje, Nigerio, Malio ir Burkina Faso pasienyje.
 
„Surinkti duomenys rodo, kad kai kurios teroristinės grupuotės iš viso Sahelio regiono – nuo Mauritanijos iki Čado ežero baseino – sustiprino bendradarbiavimą ir veiksmų koordinavimą“, – sakė A. Guterresas.
 
„Kritinę situaciją Sahelio regione dar labiau komplikuoja COVID-19 pandemija Afrikoje, tuo pasinaudodamos, teroristų grupuotės skleidžia propagandą ir imasi intensyvesnių veiksmų, kurie gali atnešti sunkių padarinių“, – teigė jis.
 
Dėl pandemijos uždarius sieną tarp Malio ir Mauritanijos, vadinamųjų G5 Sahelio pajėgų operacijos prieš džihadistų grupes buvo atidėtos. G5 yra su islamistų sukilėliais kovojančios pajėgos, kurias sudaro 5 tūkst. kariškių iš Čado, Burkina Faso, Nigerio, Malio ir Mauritanijos bei Prancūzijos.
 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS