JT: konflikto šalys Sirijoje „šlykščiai“ pažeidinėja žmogaus teises | kl.lt

JT: KONFLIKTO ŠALYS SIRIJOJE „ŠLYKŠČIAI“ PAŽEIDINĖJA ŽMOGAUS TEISES

Praėjus dešimčiai metų nuo Sirijos karo pradžios, Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių taryba kalba apie sunkius karo nusikaltimus sugriautoje šalyje. Per visą laiką konflikto šalys „šlykščiai“ pažeidinėjo žmogaus teises, sakoma ketvirtadienį Ženevoje paskelbtoje Tarybos ataskaitoje.

Be kita ko, buvo naudojamas cheminis ginklas. Pilietinis karas Sirijoje kilo 2011 metų kovą po antivyriausybinių protestų.

Vyriausybinės pajėgos, taip pat kitos grupuotės civilių gyventojų sąskaita koncentravosi į teritorijų užėmimą ir kontrolę. Žmonėms esą teko išgyventi beatodairiškus bombardavimus, nuodingų dujų atakas ir apsiaustis. Kaltieji nebuvo patraukti atsakomybėn.

Iš viso 38 atvejais patvirtintas cheminio ginklo naudojimas, sakoma toliau ataskaitoje. 32 atvejais pakako įrodymų atakas priskirti vyriausybinėms pajėgoms.

Sirijos kariuomenė ir jos sąjungininkės Rusijos karinė aviacija atakavo ir gyvenamąsias teritorijas bei žmonių pilnus turgus, rašo autoriai. Atsakomybė dėl žmogaus teisių pažeidinėjimų tenka ir sukilėlių grupuotėms bei Kurdų liaudies apsaugos daliniams (YPG).

Sirijos vyriausybiniai daliniai, sąjungininkių Rusijos ir Irano dėka, vėl kontroliuoja maždaug du trečdalius šalies.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klausimas

O ko tiketis is girtu ir apsirukiusiu ivanu?

tegul pažeidžia-į sveikatą

pripisa po 10vaikų,naturalu kad nrbegali išmaitinti,tai ir kelia revoliucijas.jeigu nesugeba reguliuoti populiacijos civilizuotai,tai tegul reguliuojasi karu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS