JT: Pietų Madagaskare gilėja bado krizė | kl.lt

JT: PIETŲ MADAGASKARE GILĖJA BADO KRIZĖ

Sausros užkluptame pietų Madagaskare vos per kelis mėnesius patrigubėjo badaujančių gyventojų, kuriems reikalinga pagalba, penktadienį informavo Jungtinių Tautų maisto agentūra.

Pasak Pasaulio maisto programos (WFP), per trejus iš eiles metus trukusią sausrą pusė visų šio regiono gyventojų, arba 1,5 mln. žmonių, atsidūrė „krizinėse“ ar „kritiškose“ bado sąlygose.

„Žmonių, kuriems reikalinga pagalba, skaičius yra tris kartus didesnis nei buvo prognozuota metų viduryje, – nurodė WFP. – Padėtis kelia labai didelį susirūpinimą.“

Šioje saloje valstybėje dėl chroniško neprievalgio jau ir taip fiksuojami vieni didžiausių pasaulyje sulėtėjusio augimo rodikliai tarp vaikų.

Smarkiausiai paveiktame Amboasario rajone trys ketvirtadaliai vaikų praėjusį mėnesį buvo priversti nebelankyti pamokų, kad galėtų padėti tėvams ieškoti masto, pažymi WFP.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Na tai Linkėvič,ius dar suspės iš eilinių 30 jonų kas porą savaitčių skolintų, eilinį kartą kokių 100 000 paremtį jei jau taip. Pas mus juk visi iki vieno pieno upėsę maudosį....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS