JT: prie Libijos krantų sudužus laivui, mažiausiai 73 migrantai laikomi žuvusiais | kl.lt

JT: PRIE LIBIJOS KRANTŲ SUDUŽUS LAIVUI, MAŽIAUSIAI 73 MIGRANTAI LAIKOMI ŽUVUSIAIS

  • 0

Manoma, kad prie Libijos krantų sudužus laivui žuvo dešimtys migrantų, o kol kas rasti tik septyni išgyvenusieji, trečiadienį pranešė Jungtinės Tautos.

„Vakar (antradienį) prie Libijos krantų tragiškai sudužus laivui, mažiausiai 73 migrantai laikomi dingusiais be žinios ir, kaip manoma, žuvusiais“, – pranešė JT Tarptautinė migracijos organizacija (TMO).

Laivas, kuriuo plaukė 80 žmonių, išplaukė iš Kasr al Achjaro, esančio maždaug už 75 km į rytus nuo sostinės Tripolio, Europos kryptimi.

Libijos Raudonasis Pusmėnulis ir vietos policija iki šiol ištraukė 11 kūnų, pranešė TMO.

JT migracijos agentūra pranešė, kad „septyni išgyvenusieji, kurie itin sunkiomis sąlygomis grįžo į Libijos krantus, šiuo metu yra ligoninėje“.

Centrinė Viduržemio jūros dalis tebėra daugiausiai gyvybių pasaulyje pareikalaujantis migracijos maršrutas per jūrą.

Po pastarosios tragedijos vien tik nuo šių metų pradžios ten žuvo 130 žmonių, teigė TMO.

Agentūros projekto „Dingę migrantai“ duomenimis, 2022 metais šiame maršrute užregistruota daugiau kaip 1 450 migrantų mirčių.

Nuo 2014 metų čia užregistruota daugiau kaip 17 000 mirčių ir dingimų.

„Tokia padėtis netoleruotina“, – teigė TMO.

„Reikia, kad valstybės imtųsi konkrečių veiksmų ir padidintų paieškos ir gelbėjimo pajėgumus, nustatytų aiškius ir saugius išlaipinimo mechanizmus, taip pat saugius ir reguliarius migracijos kelius, kad sumažėtų pavojingų kelionių“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS