JT: teroristinės organizacijos „al Qaeda“ lyderis areštuotas Jemene | kl.lt

JT: TERORISTINĖS ORGANIZACIJOS „AL QAEDA“ LYDERIS AREŠTUOTAS JEMENE

Tarptautinės teroristinės organizacijos „al Qaeda“ Jemeno padalinio lyderis jau keli mėnesiai yra areštuotas, rodo ketvirtadienį paskelbta Jungtinių Tautų (JT) ataskaita.

Dokumente sakoma, kad mažiau nei metus Jemene veikiančiai Arabijos pusiasalio „al Qaeda“ (AQAP) vadovaujantis Khalidas Batarfi (Chalidas Batarfis) buvo areštuotas, o jo pavaduotojas Saadas Atefas al Awlaqi (Saadas Atefas Aulakis) žuvo per „operaciją Gaidos mieste al Mahros muchafazoje spalio mėnesį“.

Ši atskaita, kurią Saugumo Tarybai pateikė JT ekstremistinių grupių stebėsenos komanda, yra pirmas oficialus Kh. Batarfi arešto patvirtinimas po virtinės ankstesnių nepatvirtintų pranešimų.

Ataskaitoje apie pasaulines potencialias džihadistų grėsmes nenurodoma Kh. Batarfi buvimo vieta ir nepateikiama minėtos spalio operacijos detalių.

Tačiau džihadistų tinklalapius stebinti organizacija „SITE Intelligence Group“ atkreipė dėmesį į spalį pasirodžiusius „nepatvirtintus pranešimus“, kad Kh. Batarfi areštavo Jemeno saugumo pajėgos ir kad vėliau jis buvo perduotas Saudo Arabijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Koks "grazuolis", begu i tualeta...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS