Kaip filme: iš palmių lapų sukonstravę pagalbos prašymą saloje įstrigę jūreiviai buvo išgelbėti | kl.lt

KAIP FILME: IŠ PALMIŲ LAPŲ SUKONSTRAVĘ PAGALBOS PRAŠYMĄ SALOJE ĮSTRIGĘ JŪREIVIAI BUVO IŠGELBĖTI

  • 1

Trijulei jūreivių daugiau nei savaitę teko praleisti negyvenamame Ramiojo vandenyno atole. Vyrai buvo išgelbėti, kai JAV pakrančių apsaugos tarnybos paieškos ir gelbėjimo komanda pastebėjo milžinišką užrašą „HELP“ (liet. „padėkite“), skelbia „The Independent“.

Jūreiviai, įvardijami kaip trys apie 40 metų vyrai, turintys buriavimo patirties, kovo 31 d. išvyko iš Poluvato, koralinio atolo Ramiajame vandenyne. Tačiau jų valtis buvo apgadinta ir vyrai įstrigo Pikeloto atole.

Beveik po savaitės, balandžio 6 d., JAV jungtinis gelbėjimo centras sulaukė skambučio iš jūreivių giminaičio, pranešančio, kad šie dar negrįžo.

Kitą dieną JAV karinio jūrų laivyno orlaivis, skridęs iš oro pajėgų bazės Japonijoje, pastebėjo jūreivius ir numetė jiems gelbėjimosi paketus.

„Liudydami, kad jie nori būti rasti, jūreiviai paplūdimyje sukonstravo žodį „HELP“ naudodami palmių lapus, tai buvo esminis jų atradimo veiksnys“, – sakė JAV pakrančių apsaugos tarnybos leitenantė Chelsea Garcia.

Balandžio 8 d. JAV pakrančių apsaugos lėktuvas vyrams numetė radijo imtuvą. Jie per radiją pranešė, kad yra „geros sveikatos“ ir „turėjo prieigą prie maisto bei vandens“. Jūreiviai išgyveno valgydami kokosus.

Kitą dieną pakrančių apsaugos laivas jūreivius saugiai pargabeno.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gerai \\\\\.../////

kad tikrai negyvenama sala,kitaip juos papuasai su apetitu būtų "sušveitę".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS