Kanada pranešė apie pirmąją su „AstraZeneca“ vakcina susijusią mirtį | kl.lt

KANADA PRANEŠĖ APIE PIRMĄJĄ SU „ASTRAZENECA“ VAKCINA SUSIJUSIĄ MIRTĮ

Kanadoje mirė 54-erių moteris, pasiskiepijusi „AstraZeneca“ vakcina nuo COVID-19. Tai pirmasis šioje šalyje su „AstraZeneca“ vakcina siejamas mirties atvejis, antradienį paskelbė provincijos valdžios atstovai.

„Man skaudu pranešti, kad mirė sveika 54-erių metų amžiaus moteris, dėl to, kad buvo paskiepyta. Sunku tai priimti“, – spaudos konferencijoje sakė Kvebeko premjeras Francois Legault.

Prancūzakalbės provincijos vyriausiasis visuomenės sveikatos pareigūnas Horacio Arruda teigė, kad suteiktas gydymas nesuveikė ir neidentifikuota pacientė mirė, po skiepo jai pasireiškus trombozei smegenyse.

Vis dėlto, jis tikino, kad dėl šio mirties atvejo nereikėtų keisti vyriausybės paskelbtų rekomendacijų vakcina skiepyti vyresnius nei 45 m. žmones.

„Žinome apie rimtus nepageidaujamus poveikius, toks poveikis pasireiškia vienam iš 100 tūkst. šia vakcina paskiepytų žmonių. Tačiau reikia atminti, kad iki šiol „AstraZeneca“ vakcina buvo paskiepyti 400 tūkst. žmonių“, – teigė Kvebeko sveikatos apsaugos ministras Christianas Dube.

Praėjusio penktadienio duomenimis, visoje šalyje šia vakcina paskiepyti jau daugiau nei 1,1 mln. žmonių.

Šalyje užfiksuoti dar keturi kraujo krešulių atvejai, visi keturi žmonės pasveiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Med.

Kada nutrauks pasaulini žmonių naikinimą.O kiek neskelbiama, kaip miršta nuo skiepų.Pamirso pasaulio medikai kaip reikia žmones gydyti.Vaistu gal būtų nėra, naujoviški neveikia,nes jie kuriami ir sukurti kad susirgęs žmogus taptų priklausomas nuo vaistų.Kada bus sustabdytos farmacijos mafijos žudynės.

o

nereikejo tuo sudu experimentuot o pirmiausia zmogu gydyt nuo ligu ir tai ko gero ne 1 tik sis pakliuvo ant popieriaus?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS