Kanadoje sunkvežimis pervažiavo per žmones – du pėstieji žuvo, devyni buvo sužeisti | kl.lt

KANADOJE SUNKVEŽIMIS PERVAŽIAVO PER ŽMONES – DU PĖSTIEJI ŽUVO, DEVYNI BUVO SUŽEISTI

  • 1

Kanadoje pirmadienį žuvo du vyrai, o dar devyni pėstieji buvo sužeisti, kai mažame šiauriniame miestelyje juos partrenkė sunkvežimis, pranešė policija.

Kvebeko policijos atstovė Helene St-Pierre (Helen Sen Pjer) naujienų agentūrai AFP sakė, kad 38 metų vyras buvo suimtas, o tyrėjai aiškinasi, ar jis tyčia pervažiavo žmones Amki miestelyje į šiaurę nuo Kvebeko.

„Viskas rodo, kad tai pavienis įvykis, – sakė ji. – Daugiau jokio pavojaus šioje teritorijoje nėra, o įtariamasis yra tik vienas.“

Incidentas įvyko netrukus po 15 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku Amki miestelio centre.

Abu žuvusieji yra 60–80 metų amžiaus. Dviejų sužeistųjų būklė sunki. Tarp sužeistųjų taip pat yra trys vaikai, pranešė policija.

Liudininkai vietos žiniasklaidai pasakojo, kad sunkvežimis partrenkė kelis žmones ant šaligatvio prie alaus daryklos, paskui pavažiavo dar 400–500 metrų keliu, pasuko ir partrenkė daugiau žmonių.

„Mano širdis šiandien yra su Amki Kvebeke žmonėmis“, – „Twitter“ žinutėje rašė ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Triudo).

„Sužinojęs daugiau apie tragiškus įvykius, negaliu nustoti galvojęs apie visus nukentėjusius žmones“, – pridūrė jis.

Incidentas įvyko praėjus mėnesiui po to, kai Monrealio priemiestyje į vaikų darželį įsirėžė autobusas ir žuvo du keturmečiai vaikai, o dar šeši buvo sužeisti – policija mano, kad tai buvo tyčinis veiksmas.

2018 metais kanadietis įsirėžė išsinuomotu furgonu į pėsčiųjų minią Toronto centre, nužudydamas 11 ir sužeisdamas 16 žmonių – tai buvo daugiausiai aukų pareikalavęs toks išpuolis Kanados istorijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Prie ko čia mums

avarijos Kanadoje ???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS