Kare sūnų praradusi mama prisiminė jo žodžius: gimiau po mėlynai geltona vėliava, po ja ir mirsiu | kl.lt

KARE SŪNŲ PRARADUSI MAMA PRISIMINĖ JO ŽODŽIUS: GIMIAU PO MĖLYNAI GELTONA VĖLIAVA, PO JA IR MIRSIU

  • 0

Artimiausias Rusijos tikslas – paskelbti apie visos Donecko srities užgrobimą. Rusų kariai atakuoja pietinius šalies regionus, pranešama LNK reportaže.

Nuo raketų trumpam pailsėjusi Ukrainos pietuose esanti Odesa vėl atakuota. Į ją okupantai paleido septynias sparnuotasias raketas. Vieną jų numušė oro erdvės gynybos sistemos, tačiau likusios šešios nukrito ant taikaus kaimo. Per ataką sunaikinti trys gyvenamieji namai ir du ūkiniai pastatai, apgadinti keli automobiliai, mokykla ir kultūros centras. Sužeisti šeši žmonės, įskaitant vieną vaiką.

„Mes išgyvenome ir nesame palaužti. Priešas – agonijoje. Sunkus kelias į pergalę, kuri tikrai bus mūsų. Tai yra vienintelė šio karo prognozė. Mes – nepalaužti ir mes nugalėsime. Tai mantra, kurią reikia visada kartoti ir dėl to dirbti. Didžiuojuosi savo tauta, Ukraina yra mano širdyje. Raketų atakos, be abejo, tęsis. Šlovė tautai, mirtis priešams“, – kalbėjo Odesos regiono karinės administracijos vadovas Serhijus Bratčukas.

Rusijos pajėgos į Ukrainos Nikopolio miestą paleido apie 40 raketų. Suniokotos dvi įmonės, apgadinti keli privatūs namai ir elektros tinklai. Laimei, niekas nežuvo.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Po Rusijos raketų atakų užsidegė didžiulis kviečių laukas Mykolajive.

Motina gedi savo žuvusio sūnaus. Karys negalėjo būti palaidotas savo gimtajame mieste rytų Ukrainoje, nes jį užėmę okupantai. Vaikinas prieš kelias dienas žuvo Charkivo srityje, kai jo automobilis užvažiavo ant prieštankinės minos.

Mes išgyvenome ir nesame palaužti. Priešas – agonijoje. Sunkus kelias į pergalę, kuri tikrai bus mūsų.

„Mama, aš gimiau po geltonai mėlyna vėliava, po ja ir mirsiu. Bet kodėl taip anksti išėjai? Sūnau, padėk visiems berniukams iš kito pasaulio. Padėk jiems apsaugoti mūsų tėvynę. Tu tikrai norėjai, kad būtume laisvi. Labai norėjai sugrįžti į savo mylimą Luhanską. Prašau, vaikinai, tęskite savo darbą. Jis gi taip norėjo pergalės“, – verkė žuvusio vaikino mama.

„Kai žiūri į kitą nužudytą brolį, nes jis man buvo labai artimas, žiūri į dangų ir galvoji, kodėl taip. Mes – ukrainiečiai, niekam nekenkiam, tiesiog gyvename ir norime džiaugtis gyvenimu, bet kažkas mums to neduoda. Norime karą baigti kuo greičiau, kad mūsų vaikai pamatytų kitokį gyvenimą. Ukrainos kariai aukoja savo gyvybes už taiką ir laimę“, – kalbėjo Ukrainos gyventojas.

147-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Savo ruožtu generalinę prokurorę ir saugumo vadovą atleisti nusprendęs Ukrainos prezidentas paskelbė, kad tai – tik pradžia.

„Yra dar viena svarbi naujiena dėl Ukrainos saugumo tarnybos. Vyksta tarnybos personalo patikrinimas, spendžiama dėl 28 pareigūnų atleidimo. Lygiai ir padaliniai įvairūs, bet priežastys panašios – nepatenkinami darbo rezultatai“, – teigė Volodymyras Zelenskis.

Tuo tarpu Ukrainos pirmoji ponia Olena Zelenska lankosi Amerikoje. Pirmiausia ji susitiko su valstybės sekretoriumi. Antonis Blinkenas pagyrė O. Zelenską už darbą su nukentėjusiais nuo karo civiliais. Sekretorius patikino dėl JAV įsipareigojimų Ukrainai.

Gairės: LNK turinys, karas Ukrainoje, žuvo karys, Doneckas, luhanskas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS