Karo ekspertas įvardijo, kas sustabdys Rusijos armiją | kl.lt

KARO EKSPERTAS ĮVARDIJO, KAS SUSTABDYS RUSIJOS ARMIJĄ

  • 0

Rusijos kariuomenės ugnies galiai pakenks arba amunicijos su raketomis trūkumas, arba nepakankamas artilerijos kiekis.

Tokią nuomonę išsakė karo ekspertas Olegas Ždanovas, atsakydamas į klausimą, kokio tipo ginklų trūkumas taps didele Rusijos Federacijos problema.

„Štai, kai tokio tipo ginklai pradės baigtis arba sumažins savo kovinį potencialą, tada Rusijos ginkluotosios pajėgos sumažės, – sakė jis. – Beje, būtent dėl ​​šios priežasties Rusijos vadovybė kreipiasi į visas šalis, į kurias tik gali, – Korėją, Kiniją, Kubą, Iraną, ir prašo: duokite mums amunicijos, duokite mums raketų“.

Eksperto teigimu, būtent raketos ir artilerija yra priešo ugnies jėgos pagrindas. „Tai yra pagrindinis veiksnys. Visa kita yra vienas kitą papildantys elementai... Karo dievas yra raketos ir artilerija“, – kalbėjo jis.

O. Ždanovas vis dėlto įsitikinęs, kad Rusija neturi tiek daug ginklų. „Juk Rusija veikė visus 20 metų – pardavinėjo amuniciją ir naudojo karuose. Du Čečėnijos karai labai sumažino jų šaudmenų kiekį... Tada buvo karas Sakartvele ir karas Sirijoje...“ – vardijo jis.

Kalbėdamas apie raketas, ekspertas pažymėjo, kad Rusija naudoja senas sovietines raketų atsargas: „Kh-101“, „Kh-22“, „Kh-555“, „Kh-59“.

Sausumos „kalibrai“ visiškai baigėsi. Daugiau nei keturis mėnesius jie nepasitelkiami. Jūriniai „kalibrai“ yra labai riboto kiekio. Deja, vis dar yra daug balistinių raketų „Iskander“, nors jos naudojamos gana retai“, – kalbėjo karo ekspertas.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos armija, pajėgumai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS