Karo ekspertas: paradams Rusijoje gali neužtekti tankų | kl.lt

KARO EKSPERTAS: PARADAMS RUSIJOJE GALI NEUŽTEKTI TANKŲ

  • 0

Kaip rengti tradicinį Pergalės dienos paradą Maskvoje, kai jau daugiau nei metus rusai nesulaukia pergalės Ukrainoje? Ir kaip surinkti paradui tinkamą karinę techniką, kai ji dega nuo ukrainiečių ginklų?

Karo ekspertas Andrejus Kramarovas teigia, kad Rusijoje vienas po kito atšaukiami tradiciniai Pergalės dienos paradai. Ir, jo manymu, greičiausiai dėl to, kad trūksta technikos. Dar iki šių metų pradžios Rusija neteko bent tūkstančio T-72 - pagrindinių savo tankų. Šiemet Ukrainos gynėjai jų irgi primedžiojo nemažai, ypač prie Vuhledaro, Bachmuto ir Avdijivkos. Nėra ką pasakyti apie įvairių modifikacijų T-90 ir T-82UB – jie dar retesni.

Bet ir kariai fronte. „Skirtinguose miestuose kariniai daliniai galėtų atsiimti personalą ir techniką, kad pavažinėtų po aikštes ir savo beprotiškuose „pergalės kalbose“ sakytų, kad „pasieks Berlyną“. O dabar nėra nei žmonių, nei technikos“, – tikina karo ekspertas.

Štai 155-oji Rusijos Ramiojo vandenyno laivyno divizija kovėsi netoli Vuhledaro. Kodėl taip toli nuo jūros? Nes Rusijai jau trūksta karių ir technikos. „Jiems trūksta ir technikos, ir personalo. Norint teisingai transportuoti techniką, reikalinga tam tikra kvalifikacija. Paprastai jie surenka geriausius ekipažus su patyrusiais vairuotojais-mechanikais, kurie gali gerai pervežti techniką“, – paaiškino A. Kramarovas.

Tai rodo, kad mes labai efektyviai naikiname tiek karius, tiek šarvuočius.

Rusai gali ko nors surinkti paradui Maskvoje, tačiau greičiausiai šiais metais jis bus daug kuklesnis, daugiausia paremtas istorine technika. Norėdami nuslėpti įrangos ir karių nuostolius, rusai į paradą gali paleisti apie 50 T-34 vienetų. Tai – Antrojo pasaulinio karo laikų vidutinis tankas. Rusija gali sakyti, kad tiesiog demonstruoja istorinę techniką, o iš tikrųjų maskuos skyles šiuolaikinėje. Žmonės jau sakė, kad matė Antrojo pasaulinio karo laikų „Katiuša“ sistemas.

Pasiruošimas gegužės paradams buvo atšauktas pasienio zonose – sakyta, kad dėl saugumo. Tačiau paradų nebus ir giliau Rusijoje. Išskyrus, žinoma, Maskvą – ten parado atšaukimas yra neįsivaizduojamas. Vienam paradui technikos Rusija tikrai ras. „Tai rodo, kad mes labai efektyviai naikiname tiek karius, tiek šarvuočius“, – reziumavo karo ekspertas.

Gairės: Andrejus Kramarovas, karo ekspertas, Rusijos tankai, paradai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS