Kazachstane sulaikytųjų per neramumus skaičius artėja prie 8 tūkst. | kl.lt

KAZACHSTANE SULAIKYTŲJŲ PER NERAMUMUS SKAIČIUS ARTĖJA PRIE 8 TŪKST.

Kazachstane asmenų, sulaikytų per praėjusią savaitę vykusius masinius neramumus, priartėjo prie 8 tūkst., pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

„Visoje šalyje sulaikyti 7 939 asmenys“, – rašoma ministerijos pranešime.

VRM duomenimis, didžiausiame šalies mieste Almatoje saugumo pajėgos dviejuose turguose sulaikė 207 žmones.

„Buvo konfiskuoti penki vogti automobiliai, pagrobtos materialinės vertybės ir prekės, du lygiavamzdžiai ginklai ir keturi šaltieji ginklai“, – sakoma pranešime.

Kazachstene pirmadienis buvo paskalbtas nacionalinio gedulo diena po didžiausių neramumų per šalies nepriklausomybės laikotarpį.

Nacionalinio saugumo komitetas (KNB) nurodė, kad saugumo tarnybos kontroliuoja visus šalies objektus, įskaitant vyriausybės ir karinius kompleksus.

„Valomos vietos, kuriose slapstosi kovotojai ir riaušininkai. Įrodymai apie nusikalstamą veiklą renkami ir dokumentuojami“, – sakoma pranešime.

Kazachstanas teigė, kad už smurtą šalyje atsakingos „teroristinės gaujos“ ir kritikuoja žiniasklaidos pranešimus apie įvykius, prasidėjusius šalies vakaruose nuo protestų prieš degalų kainų augimą sausio 2 dieną.

Dėl šių neramumų Kazachstano prezidento Kassymo-Jomarto Tokayevo (Kasymo Žomarto Tokajevo) prašymu šalyje dislokuota 2,5 tūkst. taikos palaikymo pajėgų karių iš Maskvos vadovaujamos Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO). Pirmadienį KSSO lyderiai pradėjo pasitarimą vaizdo ryšiu, dalyvaujant Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Istorinis faktas

Terorizmas tautybes ir tikejimo neturi ...

dėdė Ignai

Kodėl jus toks durnas ? A ??

> yes

Greičiausiai tavo makaule yra tuščia...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS