Keistų plėšimų sąrašas: vagys tempia viską – nuo slidinėjimo keltuvų iki karstų | kl.lt

KEISTŲ PLĖŠIMŲ SĄRAŠAS: VAGYS TEMPIA VISKĄ – NUO SLIDINĖJIMO KELTUVŲ IKI KARSTŲ

  • 0

Įžūlūs vagys apgadino Slovakijos geležinkelius. Nusuko vario kabelį – maždaug pusės kilometro ilgio. Ši metalo vagystė papildo didėjantį keistų plėšimų Slovakijoje sąrašą. Vagys šioje šalyje tempia viską – nuo slidinėjimo keltuvų iki karstų.

Slovakų pareigūnai suglumę, kaip vagys iš tokio atokaus ruožo, išnešė varinį kabelį.

„Nusikaltėliai nulaužė dviejų vijų vario kabelį. O šis buvo aštuonių metrų aukštyje“, – teigė policijos atstovė Jana Ligdayova.

Vagys turėjo būti arba labai stiprių nervų, arba patyrę alpinistai, nes grobį sugebėjo nusukti nuo aukštos įtampos stulpų, kuriuos slepia miškai ir dar triukšmo užtvaros.

„Kabelį nutraukė esant trijų tūkstančių voltų įtampai. Tai rodo, kad jie atėjo su įranga ir gerai suplanavę vagystę“, – sakė Slovakijos geležinkelių atstovė Vladimíra Bahýlová.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Žala viršija 4 tūkst. eurų. Metalo laužo supirktuvės už kilogramą vario moka iki septynių eurų. Geležinkelio darbininkai buvo priversti skubiai spręsti problemą – remontas laikinas. Pagrindinės traukinių arterijos ši vagystė šįkart neparalyžiavo – šioje atkarpoje yra ir kiti bėgiai, kuriais traukiniai ir toliau riedėjo pagal tvarkaraštį.

Šios vagystės sumanytojai – nesučiupti. Beje, Slovakijos policijai darbo ir taip netrūksta: ilgapirščiai čia išradingai grobia viską – ir karstus, ir rūkyklas. Nusuka keltuvus iš slidinėjimo kurortų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS