Kijevas: Donbase per apšaudymus nukentėjo du miestai ir trys gyvenvietės | kl.lt

KIJEVAS: DONBASE PER APŠAUDYMUS NUKENTĖJO DU MIESTAI IR TRYS GYVENVIETĖS

Ukrainos valdžios pareigūnai ketvirtadienį pranešė, kad Donecko srityje netoli kontaktinės linijos per apšaudymą iš priešininkų pozicijų nukentėjo du miestai ir trys gyvenvietės.

„Nerami diena įvairiose fronto linijos atkarpose... Artilerijos apšaudymai, per kuriuos buvo sužeista kariškių ir civilių gyventojų, o taip pat padaryta žalos infrastruktūrai. Šiandien Donecko srityje nuo priešo sviedinių nukentėjo Marjinka, Krasnohorivka, Taramčuko gyvenvietė, o taip pat Stepnė ir Solodkė“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė regiono karinės ir civilinės administracijos vadovas Pavlo Kirilenka .

Pasak jo, Marjinkoje skeveldros pasiekė mokyklą, kur vaikai buvo priversti glaustis slėptuvėje. Dabar, esant galimybei, tėvai pasiima vaikus namo.

„Be to, skeveldra sužeidė vieną 65 metų Marjinkos gyventojų, kuri per apšaudymą buvo stotelėje. Moteris buvo atvežta į ligoninę, kur jai buvo suteikta būtinoji pagalba“, – sakoma pranešime.

Remiantis rajono administracijos vadovo pateikta informacija, per apšaudymą buvo nutrauktas elektros tiekimas Krasnohorivkos gyvenvietėje. Pirminiais duomenimis, nutrūko elektros tiekimo laidas. Remonto brigada darbus pradės iš karto, kai bus saugu.

P. Kirilenka taip pat pranešė, kad Tamčuko, Stepnės ir Solodkės gyvenvietėse elektros taip pat nėra.

Informacijos apie šiose gyvenvietėse nukentėjusius žmones negauta.

„Avdijivkos apylinkėse per apšaudymą buvo sužeistas karys. Šiuo metu jis yra medicinos įstaigoje“, – pridūrė P. Kirilenka.

Kiek anksčiau humanitarinės misijos „Proliska“ vadovas Jevhenijus Kaplinas  pranešė, kad Donecko srityje esančioje Marjinkoje 9 val. 50 min. prie autobusų stotelės nukritus sviediniui buvo sužeista 1957 metais gimusi moteris.

Anksčiau separatistiniai Donecko ir Luhansko rajonai taip pat pranešė apie staigų padėties pablogėjimą prie kontaktinės linijos Donbase.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

O

Reikia bomborduoti rusofašistus

Pats gydikis

fasiste.

to ukro

gydykis debile
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS