Kijevas: Maskva atvirai grasina sunaikinti Ukrainą | kl.lt

KIJEVAS: MASKVA ATVIRAI GRASINA SUNAIKINTI UKRAINĄ

Ukrainos užsienio reikalų ministras ketvirtadienį teigė, kad Rusija tiesiogiai grasina sunaikinti jo šalį, Vakarų valstybėms pareiškus nerimą dėl didėjančios įtampos regione.

Užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba spaudos konferencijos metu sakė, jog Rusijos ekspertai ir pareigūnai „atvirai grasina Ukrainai karu ir valstybės sunaikinimu.“

„Smerkiame Rusijos veiksmus, dėl kurių pablogėjo saugumo situacija, pareiškimus, kuriais siekiama aštrinti konfliktą ir trukdyti diplomatinėms pastangoms išspręsti Rusijos bei Ukrainos konfliktą“, – sakė D. Kuleba.

„Ukrainos „raudonoji linija“ yra valstybės siena. Jei Rusija peržengs šią raudonąją liniją, turės kentėti“, – teigė jis.  

Kijevas nuo 2014 m., kai Maskva aneksavo Krymą, Rytų Ukrainoje kovoja su Rusijos remiamais separatistais.

Ukraina šią savaitę apkaltino Rusiją prie jos pasienio telkiant karius. Kijevas bei Vakarų sąjungininkės Rusiją taip pat kaltina siunčiant karius ir ginklus separatistams remti. Maskva šiuos kaltinimus neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kikimara

Jau 7metai vyksta karas. Bet tik dabar mus norima sunaikinti! Zelenskis.

tušti puodai garsiai skamba

Lyg Rusijoje būtų maža LGBT veikėjų aukščiausiuose valdžios sluoksniuose ir kitur. :) Netgi ŽIV infekuotas homoseksualas yra propagandinės "Russia Today" firminis veidas. :)

Anonimas

žiūriu atsirado dar 1 amerikonų gerbėjas turbūt iš LGBT ,nes Amerikoje visos valstijos propaguoja tokį pat požiūrį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS