Kinijoje – mažiausias nuo sausio koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirčių skaičius | kl.lt

KINIJOJE – MAŽIAUSIAS NUO SAUSIO KORONAVIRUSU UŽSIKRĖTUSIŲ ŽMONIŲ MIRČIŲ SKAIČIUS

Kinija ketvirtadienį pranešė apie naujuoju koronavirusu užsikrėtusių 29 žmonių mirtį, bet šis per parą mirusių aukų skaičius yra mažiausias per beveik mėnesio laikotarpį.

Vis dėlto per parą užfiksuotų naujų užsikrėtimo atvejų skaičius šiek tiek padidėjo.

Nacionalinės sveikatos apsaugos komisijos duomenimis, žemyninėje Kinijoje iki šiol mirė 2 744 koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Per parą mirusių pacientų skaičius mažėjo jau trečią dieną iš eilės, o paskelbtas ketvirtadienį buvo mažiausias nuo sausio 29 dienos, kai buvo pranešta apie 26 naujas aukas.

Komisija nurodė, kad nustatyti dar 433 užsikrėtimo virusu SARS-CoV-2 atvejai. Didžioji jų dalis (409) buvo užfiksuoti centrinėje Hubėjaus provincijoje, šio protrūkio pirminiame židinyje.

Nuo gruodžio, kai Hubėjaus sostinėje Uhane buvo nustatyti pirmieji užsikrėtusieji, Kinijos žemyninėje dalyje užregistruota beveik 78,5 tūkst. užsikrėtusių koronavirusu.

Hubėjuje naujų užsikrėtimo atvejų skaičius pastarąją savaitę stabiliai mažėjo, bet trečiadienį vėl šiek tiek padidėjo.

Hubėjuje tebetaikomi griežti judėjimo suvaržymai, bet kituose Kinijos miestuose žmonės pamažu grįžta į darbus. Vis dėlto mokyklos lieka uždarytos, o į Pekiną sugrįžtantys žmonės turi 14 dienų praleisti savanoriškame karantine.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

KĄ, jau visas miestas išmirė?.. :s

Anonimas

Čia paprasčiausia propaganda. Darykit biznį ir siuskit Kinijai pinigus. Kur jau nusiuntė didelė. Durniai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS