Kinijoje viešbučio griūties aukų padaugėjo iki aštuonių | kl.lt

KINIJOJE VIEŠBUČIO GRIŪTIES AUKŲ PADAUGĖJO IKI AŠTUONIŲ

Rytiniame Kinijos Sudžou mieste įvykusios viešbučio griūties aukų padaugėjo iki aštuonių, o dar devyni žmonės tebėra dingę, antradienį pranešė vietos administracija.

Gelbėtojai iš griuvėsių ištraukė šešis gyvus žmones, socialinėje žiniasklaidoje paskelbė Udziango rajono valdžia.

Anksčiau pareigūnai skelbė, kad jau išgelbėta 14 žmonių, bet po „papildomos analizės ir naujos informacijos patikrinimo“ pateikė naują skaičių.

Pigus viešbutis „Siji Kaiyuan“ sugriuvo pirmadienio popietę. Jokia nelaimės priežastis kol kas nebuvo įvardyta.

„Siji Kaiyuan“ buvo atidarytas 2018 metais, jame buvo 54 kambariai svečiams, banketų salė ir konferencijų salės, nurodoma kelionių svetainėje „Ctrip“.

Nuotraukose iš įvykio vietos matyti oranžinę aprangą dėvintys gelbėtojai, besidarbuojantys tarp didelių griuvėsių krūvų.

Daugiau kaip 12 mln. gyventojų turintis Sudžou yra maždaug už 100 km į vakarus nuo Šanchajaus. Šis miestas yra pamėgtas turistų dėl savo vaizdingų kanalų ir šimtmečių senumo sodų.

Kinijoje pastatų griūtys nėra retos. Dažnai jų priežastimi tampa negriežti statybų standartai ar jų nesilaikymas dėl korupcijos.

2020-ųjų kovo mėnesį sugriuvus karantino viešbučiui Kinijos pietiniame Čiuandžou mieste žuvo 29 žmonės. Tada oficialaus tyrimo metu buvo nustatyta, kad prie pradinio keturių aukštų pastato buvo nelegaliai pristatyti dar trys aukštai.

Šių metų gegužę pareigūnams teko evakuoti Šendženo mieste esantį kone 300 m aukščio pastatą „SEG Plaza“, kai šis ėmė drebėti.

Mažiausiai 20 žmonių žuvo 2016 metais rytiniame Vendžou mieste sugriuvus virtinei prastos būklės daugiaaukščių pastatų, kuriuose buvo daugybė darbininkų migrantų.

Be to, 2019 metais Šanchajuje įgriuvus vieno renovuojamo komercinio pastato stogui, žuvo dešimt žmonių.

GALERIJA

  • Kinijoje viešbučio griūties aukų padaugėjo iki aštuonių
  • Kinijoje viešbučio griūties aukų padaugėjo iki aštuonių
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS