Seulo policija patvirtino radusi sostinės merą negyvą | kl.lt

SEULO POLICIJA PATVIRTINO RADUSI SOSTINĖS MERĄ NEGYVĄ

Policija patvirtino kad anksčiau ketvirtadienį dingusiu paskelbtas Seulo meras Park Won-soonas (Pak Vonsunas) buvo rastas negyvas per didelio masto paieškas.

Pasak pareigūnų, Park Won-soono kūnas buvo rastas kalvose Seulo šiauriniame rajone, praėjus daugiau kaip septynioms valandoms po paieškų operacijos pradžios.

Vienas policijos pareigūnas, pageidavęs likti anonimas, sakė, kad mero kūnas rastas šalia vieno tradicinio restorano ir pokylių salės.

Park Won-soono duktė apie tėvo dingimą policijai pranešė apie 17 val. 17 min. vietos (11 val. 17 min. Lietuvos) laiku, nurodė naujienų agentūra „Yonhap“.

Nustatyta, kad meras iš savo rezidencijos Seulo centre išėjo apie 10 val. 44 min.  (4 val. 44 min.) užsidėjęs juodą kepurę ir nešdamasis juodą kuprinę. Duktė sakė pareigūnams, kad „jis išėjo palikęs žodžius, panašius į testamentą, o jo telefonas šiuo metu išjungtas“.

Apie 10 val. 53 min. Park Won-soonas buvo pastebėtas Varjongo parke kalvotame Džongno rajone, nurodė policija.

Seulo administracijos pareigūnas Kim Ji-hyeongas (Kim Džihjongas) sakė, kad Park Won-soonas ketvirtadienį neatvyko į darbą dėl neįvardytų priežasčių ir atšaukė visus darbotvarkės punktus, įskaitant susitikimą merijoje su vienu prezidentūros pareigūnu.

Iki išnaktų užsitęsusiose paieškose dalyvavo šimtai policijos pareigūnų ir gelbėtojų.

Kai kurie šaltiniai kėlė prielaidą, kad Park Won-soono dingimas gali būtų susijęs su jam esą iškelta byla dėl įtariamo lytinio išnaudojimo.

„Yonhap“ rašo, kad viena jo biure anksčiau dirbusi sekretorė neseniai pateikė ieškinį prieš 64 metų merą ir trečiadienį dalyvavo policijos apklausoje.

Liberalių pažiūrų Park Won-soonas sostinės meru buvo pirmąkart išrinktas 2011 metais ir vėliau buvo perrinktas 2014 ir 2018 metais kaip valdančiosios Demokratų partijos kandidatas. Jis laikytas potencialiu kandidatu į prezidento postą per 2022 metų rinkimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jaronimas

tikriausiai uzgere

SUSIJUSIOS NAUJIENOS