Konfiskuojamas oligarcho V. Medvedčuko turtas bus parduotas aukcione: pinigus skirs Ukrainos kariams | kl.lt

KONFISKUOJAMAS OLIGARCHO V. MEDVEDČUKO TURTAS BUS PARDUOTAS AUKCIONE: PINIGUS SKIRS UKRAINOS KARIAMS

  • 0

Ukrainoje areštuoto prorusiško oligarcho Viktoro Medvedčuko turtas konfiskuojamas. Šįsyk Ukrainos generalinė prokuratūra nusitaikė į jo žmonai priklausančias vertybes. Areštuotą turtą prokuratūra parduos aukcione, o pinigus perves mūšio lauke kariaujantiems ukrainiečiams, praneša LNK.

Kol Ukrainoje sulaikytas V. Medvečiukas laukia artimo sąjungininko Vladimiro Putino išvadavimo, jo šeimos turtas ir toliau konfiskuojamas.

„Aš noriu kreiptis į Rusijos Federacijos Prezidentą Vladimirą Putiną ir Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį prašydamas, kad Ukrainos pusė iškeistų mane į Mariupolio gynėjus ir gyventojus“, – vaizdo įraše kalbėjo įkalintas V. Medvečiukas.

Lvivo apygardos teismas areštavo iki pusantro šimto V. Medvečiuko ir jo žmonos Oksanos Marčenkos kilnojamo ir nekilnojamo turto objektų. 

Ukrainos policija šalia Kyjivo oligarcho sutuoktinės vardu užrašytose valdose rado daugybę turtų, tarp jų – istorinis XIX amžiaus traukinio vagonas, kuriame net paauksuotas klozetas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

„Policija rado apie 100 paveikslų, antikvarinių daiktų, 20 šveicariškų laikrodžių, auksinių ir sidabrinių monetų, auksinių figūrėlių ir kito turto. Šiuo metu nustatoma rasto turto vertė. Generalinė prokuratūra jau ruošiasi areštuoti“, – teigė tyrėja Natalija Kalinovska.

Scanpix nuotr.

Generalinės prokuratūros teigimu, konfiskuotas turtas bus parduodamas aukcione, o surinkti pinigai atiteks Ukrainos kariams. 

V. Medvečiukas yra vienas turtingiausių Ukrainos žmonių: jo turtas vertinamas daugiau nei 600 mln. dolerių. Jis kaltinamas Ukrainos išdavyste ir bandymais grobstyti nacionalinius išteklius Kryme, kurį 2014 metais atplėšė Maskva.

 

GALERIJA

  • Konfiskuojamas oligarcho V. Medvedčuko turtas bus parduotas aukcione: pinigus skirs Ukrainos kariams
  • Viktoras Medvečiukas
Scanpix nuotr.
Gairės: LNK turinys, Viktoras Medvedčukas, konfiskuojamas rusų oligarcho turtas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS