Kontrolierė: A. Navalną apžiūrėjo medikai, tačiau gydymo jis atsisakė | kl.lt

KONTROLIERĖ: A. NAVALNĄ APŽIŪRĖJO MEDIKAI, TAČIAU GYDYMO JIS ATSISAKĖ

Kalinamą Rusijos opozicionierių Aleksejų Navalną kelis kartus apžiūrėjo medikai, tačiau pasiūlyto gydymo jis atsisakė, penktadienį pareiškė visuomeninę kontrolę vykdančios Rusijos piliečių rūmų narė Marija Butina.

„Bendravau su kolonijos vadovybe. Man buvo pasakyta, kad Navalnas ne kartą atsisakė siūlomo gydymo. Jis pasitikrino pas kolonijos feIčerį, jį apžiūrėjo kviestiniai gydytojai, jis buvo nuvežtas į regioninę ligoninę, kur buvo atliktas MRT tyrimas“, – po vizito pataisos įstaigoje naujienų agentūrai „Interfax“ sakė M. Butina.

Anot jos, pagal įstatymus „niekas neįleis jam į koloniją jokių asmeninių gydytojų“.

M. Butina taip pat teigė, kad opozicionierius atsisakė vartoti diklofenaką, nes manė, kad dėl šio raumenų ir sąnarių skausmą malšinančio vaisto jam pakiltų kraujospūdis.

Atsakydama į klausimą, kas nutiks A. Navalnui, jeigu jis tęs paskelbtą bado streiką, „Interfax“ pašnekovė neatmetė galimybės, kad gali tekti jį maitinti priverstinai.

44 metų opozicionierius atlieka pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę liūdnai pagarsėjusioje Pokrovo kolonijoje. Vos sugrįžęs į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po bandymo jį nunuodyti, jis buvo suimtas ir netrukus nuteistas už tai, kad pažeidė 2014-aisiais byloje dėl sukčiavimo ir lėšų pasisavinimo jam skirtos lygtinės bausmės sąlygas, kai gydėsi užsienyje.

A. Navalnas sako, kad kalėjime jį kankina dideli nugaros skausmai, o kojos prarado jautrumą, tačiau jis gauna tik skausmą malšinančių vaistų.

Trečiadienį jis paskelbė bado streiką, reikalaudamas tinkamos medicininės priežiūros ir medikamentų.

Kitą dieną Federalinė bausmių vykdymo tarnyba (FSIN) paskelbė, kad Kremliaus kritiką apžiūrėję gydytojai įvertino, kad jam viskas gerai.

Vietos Viešosios stebėjimo komisijos nariai aplankę opozicionierių pranešė, kad jis skundžiasi kojos skausmu, bet gali vaikščioti.

FSIN trečiadienį pareiškė, kad A. Navalnui „suteikta būtina medicininė pagalba, atsižvelgiant į dabartinę jo sveikatos būklę“.

A. Navalnas dar nėra visiškai atsigavęs po pasikėsinimo jį nunuodyti praėjusį rugpjūtį, kai blogai pasijuto ir neteko sąmonės lėktuve, skridusiame iš Sibiro į Maskvą. Lėktuvas buvo priverstas nusileisti Omske.

Keletą dienų jį gydė vietos gydytojai, o vėliau jis buvo nuskraidintas gydytis į Berlyną.

Vakarų ekspertai nustatė, kad A. Navalnas buvo apnuodytas Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, nors Rusijos valdžios pareigūnai ne kartą neigė kaip nors prisidėję prie šio apnuodijimo.

Ilgus mėnesius A. Navalnas buvo gydomas Vokietijoje, jam buvo taikomos fizioterapinės procedūros, jam vėl teko mokytis vaikščioti ar pakelti stiklinę vandens.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Artistas....badauja.....

Toks vaizdas kad išsidirbinėja dėdas......

Anonimas

Tikėsimės, netrukus tas gaidys pats pasikars. Bus tada Kauno liandzpirdžiams savaitė raudų ir gedulo...galės Laisvės alėją persikrikštyt į Vanalno alėją...

vatnikai p1d0raskos

Hahaha, rusu kale Butina is RT su "medikais" isvaziavo gydyti Navalno:) Kas per kvailiu nacija!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS