Koronavirusą su moterimis palyginusį Indonezijos ministrą užgriuvo kritikos banga | kl.lt

KORONAVIRUSĄ SU MOTERIMIS PALYGINUSĮ INDONEZIJOS MINISTRĄ UŽGRIUVO KRITIKOS BANGA

Indonezijos saugumo ministras Mohammadas Mahfudas sulaukė audringos kritikos, kai koronavirusą palygino su moterimis. „Korona yra kaip tavo žmona. Pradžioje mėgini ją kontroliuoti, tuomet supranti, kad tai neįmanoma. Tada išmoksti su tuo gyventi“, - citavo ministras interneto memą.

Taip jis kalbėjo „Youtube“ paskelbtame vaizdo įraše, kuriame agitavo už laipsnišką ribojimų švelninimą, kurį planuoja Indonezijos vyriausybė. „Mes galime prisitaikyti prie situacijos ir vis tiek saugoti sveikatą“, - sakė ministras. Ir tada pridūrė iš kolegos Luhuto Pandjaitano gavęs minėtą memą, kurį ir pacitavo.

L. Pandjaitanas, laivyno ir investicijų ministras, taip pat buvo kritikuojamas, tačiau M. Mahfudas sulaukė didesnės kritikos, nes šį „juoką“ paviešino.

„Šis pareiškimas ne tik atspindi vyriausybės nekompetenciją kovojant su Covid-19 pandemija, bet ir pademonstruoja seksistinę bei moterims priešišką valdininkų poziciją, - pareiškė Indonezijos moterų organizacija „Women's Solidarity Society“. – Pokštai, kurių objektas yra moterys, tik padeda normalizuoti smurto prieš moteris kultūrą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Musulmonai ne šiaip sau bobas po šydais paslėpė... kad praeivių negąsdintų.

Anonimas

Gerai palygino ministras, taikliai. O kad kažkokioms kvaišoms tai nepatinka, nekreipkit į jas dėmesio...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS