Kremliaus kritikės A. Politkovskajos nužudymo organizatorius mirė kalėjime | kl.lt

KREMLIAUS KRITIKĖS A. POLITKOVSKAJOS NUŽUDYMO ORGANIZATORIUS MIRĖ KALĖJIME

  • 1

Už Rusijos opozicijos laikraščio „Novaja gazeta“ žurnalistės ir žmogaus teisių gynėjos Anos Politkovskajos nužudymą nuteistas Lom-Ali Gaitukajevas (Lom-Alis Gaitukajevas) mirė kalėjime, antradienį pranešė jo advokatė.

L.A.Gaitukajevas buvo vienas iš penkių kaltinamųjų, nuteistų už Kremliaus kritikės A.Politkovskajos nužudymą Maskvoje 2006 metų spalį.

Keturi iš jų, įskaitant L.A.Gaitukajevą, buvo iš Čečėnijos.

L.A.Gaitukajevui teismas skyrė įkalinimo iki gyvos galvos bausmę už dažnai reportažus iš Čečėnijos rengusios žurnalistės nužudymą, nors šios žmogžudystės užsakovai nebuvo rasti.

Naujienų agentūra „Interfax“, cituodama nuteistojo advokatę Jeleną Charionovskąją, nurodė, kad L.A.Gaitukajevas mirė dėl kepenų veiklos sutrikimo.

„Jis sirgo sunkia kepenų liga, dėl kurios buvo gydomas dvejus pastaruosius metus. Net Maskvos gydytojai sakė, kad ši liga yra nepagydoma. Jis mirė šeštadienį“, – pranešė J.Charionovskaja.

Rusijos federalinės bausmių vykdymo tarnybos (FSIN) atstovė Inna Makedonskaja patvirtino advokatės žodžius, pranešė „Interfax“.

Tyrimo duomenimis, 2006 metų liepą L.-A.Gaitukajevas iš nenustatyto asmens gavo užsakymą nužudyti žurnalistę.

L.A.Gaitukajevo sūnėnas Rustamas Machmudovas taip pat atlieka įkalinimo iki gyvos galvos bausmę už A.Politkovskajos nužudymą jos namo laiptinėje Maskvos centre 2006 metų spalio 7 dieną.

Buvęs Maskvos policininkas Sergejus Chadžikurbanovas, kuris padėjo pasiruošti šiai žmogžudystei, gavo 20 metų įkalinimo bausmę, o kiti du R.Machmudovo broliai – trumpesnes laisvės atėmimo bausmes.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jonas

..uzsakovas putleris nemire....vel zurnaliugos suklydo!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS