Kremlius: ES įvedinėja sankcijas su pavydėtinu atkaklumu | kl.lt

KREMLIUS: ES ĮVEDINĖJA SANKCIJAS SU PAVYDĖTINU ATKAKLUMU

Kremlius stebisi, kaip „atkakliai“ Europos Sąjunga (ES) įvedinėja sankcijas Rusijai, tačiau ir toliau neigia jų poveikį.

Žurnalistų paklaustas, ar sankcijų spaudimas Rusijai šiek tiek slopsta, Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas ketvirtadienį sakė: „Ne, tokio įspūdžio nėra“. Kartu jis pridūrė: „Iki šiol ES su pavydėtinu atkaklumu stengiasi įvesti vis naujas sankcijas, nors akivaizdu, kad jokios sankcijos – net griežčiausios – jokioje pasaulio dalyje niekad neprivertė šalių (...) kaip nors pakeisti savo poziciją“.

„Mes matome, kad Europos Sąjunga maniakiškai laikosi sankcijų, kurios kenkia jų pačių interesams“, – pažymėjo D. Peskovas, kurį cituoja agentūra „Interfax“.

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą Maskva vis pabrėžia, kad Vakarų paskelbtų sankcijų padariniai žmonėms Vakaruose yra daug didesni nei rusams. V. Putinas neseniai pasišaipė iš europiečiams dalijamų patarimų, kaip taupyti energiją.

Ketvirtadienį turi įsigalioti jau septintasis ES sankcijų Rusijai paketas. Jis numato rusiško aukso importo draudimą ir griežtesnę pažangiųjų technologijų bei kariniams tikslams galimų naudoti civilinių prekių eksporto kontrolę.

Gairės: Dmitrijus Peskovas, karas Ukrainoje, sankcijos, sankcijos Rusijai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS