Kremlius: Ukrainai tiekiami Vakarų ginklai trukdo greitai užbaigti konfliktą | kl.lt

KREMLIUS: UKRAINAI TIEKIAMI VAKARŲ GINKLAI TRUKDO GREITAI UŽBAIGTI KONFLIKTĄ

Kremlius ketvirtadienį pareiškė, kad Vakarų valstybės trukdo greitai užbaigti konfliktą Ukrainoje, tiekdami provakarietiškai šaliai ginkluotę.

Komentuodamas laikraščio „The New York Times“ pranešimą, kad JAV žvalgyba padėjo Ukrainai nukauti kelis Rusijos generolus, Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas nurodė: „Jungtinės Valstijos, Britanija, visa NATO... nuolat perduoda žvalgybinę informaciją Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.“

„Kartu su ginklų srautu, kurį šios šalys siunčia Ukrainai, visa tai yra veiksmai, neprisidedantys prie greito operacijos užbaigimo“, – kalbėjo jis.

Tačiau D. Peskovas pridūrė, kad tokia parama negali sutrukdyti Rusijai pasiekti savo karo, kurį ji vadina specialiąja karine operacija, tikslus.

Septyniasdešimt pirmoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Kremliaus atstovas taip pat teigė, kad veikia humanitariniai koridoriai, skirti evakuoti civilius gyventojus iš Mariupolio metalurgijos įmonės „Azovstal“. Anksčiau Rusijos kariuomenė paskelbė trijų dienų paliaubas šios gamyklos teritorijoje.

„Koridoriai šiandien veikia“, – sakė D. Peskovas ir pridūrė, kad „Azovstal“ tebėra apgulta Maskvos pajėgų.

Civiliai gyventojai ir šimtai ukrainiečių karių tebėra įstrigę milžiniškame komplekse, rusų pajėgoms paskelbus, kad perėmė šio nuniokoto rytinio Ukrainos uostamiesčio kontrolę.

Gairės: karas Ukrainoje, ginklai, pagalba Ukrainai, Kremlius, pagalba ginklais
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS