Kruvinas išpuolis Prahoje: šaulys atsakingas už dar vieną tragediją? | kl.lt

KRUVINAS IŠPUOLIS PRAHOJE: ŠAULYS ATSAKINGAS UŽ DAR VIENĄ TRAGEDIJĄ?

  • 6

Nusižudžiusio 24-erių nusikaltėlio motyvai kol kas neaiškūs. Tyrėjai teigia kol kas nematantys jo ryšio su jokia ekstremistine ideologija ar grupėmis. Plačiau – LNK reportaže.

Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašas, kuriame matyti Prahos universitete šaudęs nusikaltėlis. Šautuvu su optiniu taikikliu ginkluotas 24 metų vyras iš pradžių ėjo ketvirto aukšto koridoriumi, kur yra dekanatas, o paskui užlipo ant stogo. Iš ten jis šaudė toliau į įvykio vietą atvykusius pareigūnus.

„Kai buvau prie pastato kampo, pamačiau, kad ten daug žmonių. Iš viršaus pasigirdo sprogimas. Pagalvojau, kad tai tik kokia nors petarda. Mano smegenys atmetė šaudynių situaciją“, – sakė šaudynių liudininkas.

Vienoje iš universiteto patalpų matyti, kaip užsibarikadavo žmonės. Kai kurie lipo per langus ir slėpėsi ant atbrailų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Policija teigia, kad užpuolikas, 24-erių universiteto studentas, nebuvo anksčiau teistas, tačiau per kratas jo namuose rastas didžiulis ginklų ir šaudmenų arsenalas.

Pareigūnai išplatino vaizdo medžiagą, kurioje matyti dramatiškas šaulio persekiojimas. Tuo pačiu metu buvo teikiama pirmoji pagalba nukentėjusiems žmonėms.

„Operacija vyko ne tik pastate, bet ir prieš pastatą. Nusikaltėlis išėjo į balkoną nešinas ilgu šautuvu su optika. Kilo pavojus aplink pastatą esančių žmonių gyvybėms. Kai pareigūnai priartėjo prie jo balkono, nusikaltėlis nusprendė nusižudyti“, – teigė Prahos policijos regioninio direktorato vadovas.

Kai buvau prie pastato kampo, pamačiau, kad ten daug žmonių. Iš viršaus pasigirdo sprogimas. Pagalvojau, kad tai tik kokia nors petarda. Mano smegenys atmetė šaudynių situaciją.

Nusikaltėlis nušovė keliolika, sužeidė keliasdešimt žmonių, tarp jų – keli užsieniečiai. Žuvusio šaulio motyvai kol kas neaiškūs.

Prieš šaudynes policija gavo pranešimą, kad įtariamasis vyksta į Prahą iš netoliese esančio miestelio, ketindamas nusižudyti. Prieš tai, esą, jis nužudė savo tėvą. Pirmiausiai policija evakavo universiteto pastatą, kuriame, tikėtasi, užpuolikas turėjo dalyvauti paskaitoje. Bet po kurio laiko pareigūnai buvo iškviesti į netoliese esantį pagrindinį fakulteto pastatą.

Prie universiteto žmonės deda žvakes ir gėles.

„Tikrai neturėtume jo minėti, turėtume jį pamiršti, pamiršti jo vardą ir ideologiją, nes tokius žmones traukia šlovė“, – sakė moteris.

Tai iki šiol daugiausiai aukų pareikalavusios žudynės Čekijos istorijoje.

„Vyriausybė nusprendė, kad gruodžio 23 d. bus valstybinė gedulo diena, skirta pagerbti šių šaudynių aukas“, – teigė Čekijos prezidentas Petr'as Fiala.

Policija teigia turinti nepatvirtintos informacijos, kad išpuolį galėjo paskatinti panašus incidentas Rusijoje. Pareigūnai įtarė, kad šaulys galėjo būti prisidėjęs prie kito neseniai įvykdyto nusikaltimo, kai miške Prahos pakraštyje buvo rasti nušauti jaunuolis ir jo dviejų mėnesių dukra. 

Gairės: Praha, Čekija, Šaudynės, šaulys, universitetas, pagalbos tel, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

jis

David Kozak, jo šaudynes įkvėpė 14 metų ruselė mokinė, bes ruskių žiūriu neapsieinama niekur, tiek teroristinių išpuolių dar nebuvo per juos tiek Izraelyje tiek Čekijoje, jau nekalban apie brutalų ir protu nesuvokiamą išsigimėlišką nacijos elgesį svetimose šalyse kaip Ukraina, Čečėnija, Skartvelas ir t.t.

Keistas

skirtingas auku skaicius,oficialiai kasdien kintantis.

kodėl nėra jokios info

apie tautybę?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS