Kurske – galingas sprogimas: į pastatą rėžėsi dronas | kl.lt

KURSKE – GALINGAS SPROGIMAS: Į PASTATĄ RĖŽĖSI DRONAS

  • 22

Vakariniame Rusijos Kursko mieste per bepiločio orlaivio smūgį traukinių stočiai buvo sužeisti penki žmonės, anksti sekmadienį pranešė regiono gubernatorius.

„Ukrainos dronas atakavo Kurską“, – platformoje „Telegram“ nurodė Kursko srities gubernatorius Romanas Starovoitas.

„Pirminiais duomenimis, jis atsitrenkė į geležinkelio stoties pastato stogą, po to ant stogo kilo gaisras“, – pridūrė jis.

„Penki žmonės buvo lengvai sužeisti stiklo šukėmis“, – teigė R. Starovoitas.

Jis taip pat nurodė, kad šiuo metu įvykio vietoje dirba gelbėjimo tarnybos.

Kurskas yra maždaug už 90 kilometrų nuo Rusijos sienos su Ukraina.

Abi 2022 metų vasarį prasidėjusio konflikto pusės pastaruoju metu pranešė apie reguliarius dronų antskrydžius iš oro ir jūros, Ukrainai vykdant kontrpuolimą, kuriuo siekiama susigrąžinti Rusijos kontroliuojamą teritoriją.

Anot Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio, šeštadienį per Rusijos raketų smūgį Ukrainos šiauriniame Černihivo mieste žuvo septyni žmonės ir 144 buvo sužeisti.

Rusija smogė Černigovui tuo metu, kai kai kurie gyventojai dalyvavo bažnytinėse pamaldose.

Rusija teigia užkirtusi kelią Ukrainos dronų atakoms prieš Maskvą ir jos regioną

Rusija pranešė, kad sekmadienį užkirto kelią Ukrainos dronų atakoms prieš Maskvą ir jos regioną.

Anot Maskvos, tai jau antras toks incidentas per pastarąsias dvi dienas.

„Apie 4 val. vietos (ir Lietuvos laiku) buvo užkirstas kelias Kyjivo režimo mėginimui įvykdyti teroristinį išpuolį bepiločiu lėktuvu prieš infrastruktūrą Maskvoje ir Maskvos regione“, – teigiama Rusijos gynybos ministerijos išplatintame pranešime.

Taip pat nurodoma, kad pavyko išvengti aukų ir žalos.

Ministerija nurodė, kad jai pavyko sunaikinti į šalies sostinę skridusį droną, kuris buvo numuštas ir nukrito negyvenamoje teritorijoje.

Maskvos meras Sergejus Sobianinas platformoje „Telegram“ padėkojo Rusijos pajėgoms už jų darbą.

Naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad skrydžiai į Domodedovo ir Vnukovo tarptautinius oro uostus naktį buvo laikinai apriboti, o vėliau atnaujinti.

Kiek anksčiau Rusija pranešė, kad per ukrainiečių bepiločio lėktuvo smūgį nukentėjo Kursko miesto geležinkelio stotis ir buvo sužeisti penki žmonės.

Pietiniame Rostovo regione, kuris ribojasi su Ukraina, Rusijos priešlėktuvinė gynyba perėmė du ukrainiečių dronus, sakė gubernatorius.

Šie naujausi pranešimai apie bepiločių orlaivių smūgius pasirodė po to, kai šeštadienį per Rusijos raketų smūgį Ukrainos Černihovo mieste žuvo septyni žmonės ir beveik 150 buvo sužeisti.

Gairės: Kurskas, bepilotis orlaivis, dronas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

to tai čia

už maidauno perversmą kuria mūsų p y darai vadina demokratija, už Donbaso žudynas verta ir teisinga krapus paversti kompostu.

tai čia

toks ukropiškas žodžio tesėjimas? Minsko sutarties nesilaikydami 8 metus savo žmones Donbase ir Luganske žudė o dabar išsireikalave ginkluotės nevykdo sutarties kad su ja nepuls rusu ar kitų šaliu civiliu teritorijų

kruvini cirkai

Tai čia tas garsusis zelionkos "kontr-puolimas"???? Oi jankiai jau nepatenkinti, rašo jeigu taip ir toliau tai zelionka nieko jau nebegaus, nes patiems beveik nieko neliko :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS