Kyjivas sako smogęs dviem rusų laivams Kryme | kl.lt

KYJIVAS SAKO SMOGĘS DVIEM RUSŲ LAIVAMS KRYME

  • 0

Ukraina sekmadienį pranešė, kad per naktinį smūgį Sevastopolio miestui Krymo pusiasalyje, kurį Rusija aneksavo 2014 metais, pataikė į du Rusijos desantinius laivus.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos sėkmingai smogė desantiniams laivams „Jamal“ ir „Azov“, ryšių centrui ir keliems Juodosios jūros laivyno infrastruktūros objektams“, – sakoma Ukrainos ginkluotųjų pajėgų strateginių ryšių centro pranešime.

Anksčiau Rusijos paskirtas aneksuoto miesto gubernatorius Michailas Razvožajevas Ukrainos kariuomenės naktinį smūgį pavadino masiškiausiu pastaruoju metu. Jis pranešė, kad buvo numušta daugiau kaip 10 raketų.

Jis teigė, kad žuvo 65 metų vyras, o keturi žmonės buvo sužeisti. Jis neužsiminė apie Rusijos karo laivams padarytą žalą.

Socialiniuose tinkluose pasidalintoje filmuotoje medžiagoje užfiksuotas didelis sprogimas mieste, į orą kylantis ugnies kamuolys ir juodų dūmų pliūpsnis, taip pat, panašu, dirbanti Rusijos oro gynyba, perimanti atskriejančius sviedinius.

Ukraina teigė, kad nuo karo pradžios sunaikino maždaug trečdalį Rusijos Juodosios jūros laivyno, dažniausiai per naktines atakas, kai buvo panaudojami sprogmenų prikrauti jūriniai dronai.

Palydovinėse nuotraukose matyti, kad Rusija, tęsiantis atakoms, didžiąją dalį laivyno perkėlė toliau į rytus, į Novorosijsko uostą.

Maskva taip pat neseniai pakeitė savo karinio jūrų laivyno vadą.

Tuo metu Ukrainos sostinė Kyjivas ir vakarinis Lvivo regionas anksti sekmadienį patyrė masinę Rusijos oro ataką, pranešė pareigūnai. Visgi apie aukas nepranešta.

Ukrainos karinės oro pajėgos pranešė, kad Rusija per naktį į jos teritoriją paleido 29 sparnuotąsias raketas ir 28 dronus.

Jos teigė numušusios 18 raketų ir 25 dronus.

Lenkijos kariuomenė sekmadienį pranešė, kad viena iš Rusijos raketų, paleistų į Vakarų Ukrainą, buvo įskridusi į jos oro erdvę.

Gairės: Rusijos desantiniai laivai, sevastopolis, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS