Aukų skaičius išaugo iki 27, dėl mirčių Lamanšo sąsiauryje britų premjeras sušaukė krizinį posėdį | kl.lt

AUKŲ SKAIČIUS IŠAUGO IKI 27, DĖL MIRČIŲ LAMANŠO SĄSIAURYJE BRITŲ PREMJERAS SUŠAUKĖ KRIZINĮ POSĖDĮ

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas trečiadienį sukvietė aukščiausius pareigūnus deryboms dėl krizės, kai mažiausiai 27 migrantai žuvo plaukdami per Lamanšo sąsiaurį iš Prancūzijos į Angliją.

Tai didžiausia pastarojo meto nelaimė, kai migrantams mėginant perplaukti Lamanšą iškart žuvo tiek daug žmonių. 

„Tai absoliuti tragedija. Tai pabrėžia, kodėl gyvybių gelbėjimas jūroje pirmiausia prasideda stabdant laivus, kad jie neplauktų“, – sakė Natalie Elphicke, parlamento narė konservatorė  iš Lamanšo pakrantės Doverio uosto. „Artėjant žiemai jūra bus audringesnė, vanduo šaltesnis, rizika, kad dar daugiau gyvybių bus tragiškai prarasta, didesnė, – sakė ji. – Štai kodėl šių pavojingų kelionių stabdymas yra humanitarinis ir teisingas dalykas.“

Vyriausybė pratęsė finansinę paramą Prancūzijos valdžios institucijoms, kad padėtų joms kovoti su migrantų mėginimais pasiekti Jungtinės Karalystės vandenis, tačiau aiškiai parodė nusivylimą, kad tiek daug jų vis dar perplaukia sąsiaurį.

Didžiosios Britanijos PA naujienų agentūros surinktais duomenimis, šiais metais Lamanšo sąsiaurį mažais laiveliais kirto daugiau nei 25 700 žmonių – tris kartus daugiau nei per visus 2020-uosius.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kur

sankcijas?

Feldfebelis Otto

Tiek nedaug... apmaudu... Galėjos ir 270....

BŪT PAS BATIA KAŽKĄ PANAŠAUS TRIESTŲ IR RAUGĖTŲ ES IKI KALĖD

.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS