Latvijoje per policijos operaciją sulaikytas politiko žudikas | kl.lt

LATVIJOJE PER POLICIJOS OPERACIJĄ SULAIKYTAS POLITIKO ŽUDIKAS

  • 2

Latvijos policija penktadienį per specialią operaciją Rėzeknėje rado ir sulaikė verslininko ir politiko Andrio Lubkos (Andrio Liubkos) žudiką Igorį Haitą.

Valstybinė policija naujienų agentūrai LETA sakė, kad penktadienį 13 val. 58 min. policijai buvo pranešta apie incidentą prie statybinių prekių parduotuvės Rėzeknėje, kurio metu buvo paleista šūvių į 60-metį vyrą, kuris nuo patirtų sužalojimų mirė. Šaulys iš įvykio vietos pabėgo automobiliu „Volkswagen Touareg“.

Teisėsaugos institucijos nedelsdamos pradėjo plataus masto paiešką, o valstybinė policija paskelbė operaciją „Slazdi“ („Spąstai“) žudikui surasti ir sulaikyti. Automobilio, kuriuo pabėgo žudikas, vairuotojas buvo nustatytas ir sulaikytas per mažiau nei dvi valandas.

Nustatyta, kad prie parduotuvės šaudė 48 metų Igoris Haitas, kuris išlipo iš automobilio Veremio seniūnijoje Rėzeknės savivaldybėje. Vyras vilkėjo tamsų sportinį kostiumą.

A. Lubkos nužudymo tyrimas tęsiamas ir imamasi būtinų procesinių priemonių.

Policijos turimais preliminariais duomenimis, prieš pat šaudymą tarp asmenų, dalyvavusių incidente, buvo kilęs ginčas.

Valstybinė policija šiuo metu aiškinasi incidento aplinkybes.

Pareigūnai kiek anksčiau pranešė, kad Latvijos rytiniame Rėzeknės mieste penktadienį buvo nušautas vietos verslininkas ir netoliese įsikūrusio Ludzos miesto tarybos narys A. Lubka.

A. Lubka buvo išrinktas į Ludzos miesto tarybą Žaliųjų ir valstiečių partijos sąraše, be to, jam priklausė Rėzeknėje įsikūrusi medžio apdirbimo bendrovė „Luseni“.

Ludzos meras Edgaras Mekšas naujienų agentūrai LETA patvirtino, kad iš policijos gauta informacija apie 60-mečio A. Lubkos mirtį.

Valstybinės policijos viršininkas Armandas Rukas, kuris šiuo metu yra užsienyje, naujienų agentūrai LETA patvirtino, kad Rėzeknėje įvykdyta žmogžudystė. Jis nurodė, kad imamasi visų įmanomų priemonių sulaikyti visus su nusikaltimu susijusius asmenis.

Anot jo, yra šiek tiek aiškumo dėl žmogžudystės įvykdymo aplinkybių, tačiau jos motyvai tiriami.

Greitosios medicinos pagalbos tarnybos atstovai LETA pranešė, kad penktadienį 13 val. 57 min. medikai buvo iškviesti į įvykio vietą Rėzeknėje. Atvykęs greitosios medicinos pagalbos ekipažas konstatavo nukentėjusiojo mirtį.

Greitosios pagalbos tarnyba nenurodė, kokiomis aplinkybėmis tas asmuo patyrė mirtinus sužalojimus.

Tuo tarpu liudininkai Rėzeknėje pranešė, kad iš prekybos centro girdėjo šūvių garsus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tiesa

nušautas niekšas už atvirą neapykantos kurstymą prieš rusus. užsipuolė rusų kilmės moterį, pasakė, kad žydai turėjo būti sunakintinti. Moteris paskambino vyrui, vyras atvyko ir utilizavo visuomenės padugnę.

rytoj

Lapkričio 18.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS