Iš Latvijos atšauktas Baltarusijos ambasadorius | kl.lt

IŠ LATVIJOS ATŠAUKTAS BALTARUSIJOS AMBASADORIUS

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka panaikino opozicijos Koordinacinės tarybos prezidiumo nario Pavelo Latuškos ir atsistatydinusio ambasadoriaus Slovakijoje Ihario Liaščenios nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus rangą, be to, atleido ambasadorių Latvijoje Vasilį Markovičių, praneša portalas tut.by, remdamasis prezidentūros spaudos tarnyba.

Pranešama, kad P. Latuškos ir I. Liaščenios diplomatinio rango panaikinimas yra „susijęs su poelgiais, žeminančiais valstybės (diplomatinę) tarnybą“.

V. Markovičius atleistas iš nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus Latvijoje posto „už netinkamą tarnybinių pareigų vykdymą“. Jo diplomatinis rangas taip pat panaikintas.

P. Latuška nuo 2012 iki 2019 metų buvo ambasadorius Prancūzijoje. Vėliau jis vadovavo Jankos Kupalos nacionaliniam akademiniam teatrui, bet buvo atleistas, kai pasmerkė jėgos struktūrų narių elgesį su protestuotojais ir paragino teisiškai įvertinti jų veiksmus. P. Latuškai tapus Koordinacinės tarybos nariu, A. Lukašenka pareiškė, kad jis „peržengė raudoną liniją“ ir „atsakys pagal įstatymą“.

Buvęs Baltarusijos ambasadorius Slovakijoje I. Liaščenia taip pat išreiškė palaikymą po rinkimų taikiai protestuojantiems Baltarusijos piliečiams ir ragino valdžią ištirti visus demonstrantų kankinimo bei mušimo atvejus. Po to jis įteikė atsistatydinimo pareiškimą. Rugpjūčio pabaigoje A. Lukašenka pasirašė įsaką dėl I. Liaščenios atleidimo iš pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Itarus

Ir kam cia idomu, ka tie chocholai-bulbasai ir kiti kacapai ten atleidineja? Ziurekite pas save, kad nebutu kaip 1940 metais. Visai gyvenate atsipalaidave, o kremlius vis stipriau suka savo "sarmanke"...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS