Lėktuvo piloto kraujyje alkoholio koncentracija beveik 10 kartų viršijo leistiną | kl.lt

LĖKTUVO PILOTO KRAUJYJE ALKOHOLIO KONCENTRACIJA BEVEIK 10 KARTŲ VIRŠIJO LEISTINĄ

  • 2

Oro bendrovės „Japan Airlines“ (JAL) piloto, kuris prieš pat skrydį buvo areštuotas dėl to, kad buvo girtas, kraujyje alkoholio koncentracija beveik 10 kartų viršijo pilotams leistiną koncentraciją, ketvirtadienį pranešė Londono policija.

Incidentas įvyko diena po to, kai kita japonų oro bendrovė pranešė apie vėlavimus dėl pagiringo piloto, kuris paskambino ir pasakė sergantis.

JAL vadovai žurnalistams Japonijoje sakė, kad vienas antrasis pilotas išlaikė kompanijos vidaus testą dėl alkoholio kvapo, bet sukėlė įtarimų autobuso vairuotojui, sekmadienį Hitrou oro uoste vežusiam jį prie lėktuvo.

Šis antrasis pilotas, 42 metų Katsutoshi Jitsukawa (Kacutošis Džicukava), buvo britų policijos areštuotas, o atlikus kraujo tyrimą įtarimai pasitvirtino.

„Esame tikri, kad (vidaus testas dėl kvapo) nebuvo deramai atliktas“, – žurnalistams sakė JAL ryšių vadovas Muneaki Kitahara (Muneakis Kitahara).

Londono policijos atstovas sakė, kad testas antrajam pilotui, atliktas likus 50 minučių iki numatyto išvykimo, parodė piloto organizme buvus 189 miligramų alkoholio 100-e mililitrų kraujo. Tai beveik 10 kartų daugiau nei 20 mg limitas pilotams.

Vairuotojams šis limitas Anglijoje yra 80 miligramų.

Lėktuvas iš Londono išskrido pavėlavęs 69 minutes.

„Kompanija nuoširdžiai atsiprašo keleivių ir visų, kuriuos paveikė šio darbuotojo veiksmai“, – sakoma JAL pranešime spaudai.

Incidentas įvyko vos diena po to, kai „All Nippon Airways“ pranešė, kad daug skrydžių vėlavo dėl pagiringo piloto.

Šis penktą dešimtį metų einantis pilotas po nakties išgertuvių atokioje kurortinėje Išigakio saloje Okinavos prefektūroje paskambino į darbą ir pranešė sergantis, sakė kompanija.

Dėl tokio paskutinės minutės skambučio oro bendrovei teko atidėti penkis skrydžius tarp Okinavos salos ir mažesnių regiono salų. Tai paveikė 619 keleivių.

Po šių dviejų incidentų Transporto ministerija paragino oro bendroves griežtai laikytis taisyklių dėl alkoholio vartojimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tap, taip,,

bet.. ir kefire yra ..alkogolio truputi!!:)

Absurdas.

Kokia dar gali buti pilotam leistina norma alkocholio?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS