Lenkija: Baltarusija padėjo migrantams išgriauti pasienio tvorą ir suteikė jiems ašarines dujas | kl.lt

LENKIJA: BALTARUSIJA PADĖJO MIGRANTAMS IŠGRIAUTI PASIENIO TVORĄ IR SUTEIKĖ JIEMS AŠARINES DUJAS

Lenkijos pasienio apsaugos tarnyba šeštadienį paskelbė, kad Baltarusija padėjo nelegaliems migrantams išgriauti pasienio tvorą ir suteikė jiems ašarines dujas, kurios buvo panaudotos prieš Lenkijos saugumo pajėgas, informuoja TASS.

„Naktį Čeremchos miesto apylinkėse Baltarusijos kariai pradėjo naikinti laikiną pasienio tvorą. Su tarnybiniu automobiliu jie griovė tvoros stulpus ir plėšė tvoros tinklą. Lenkijos pajėgos buvo akinamos lazeriais ir stroboskopais“, – pasienio apsaugos tarnyba pranešė tviteryje.

Tuo metu netoliese apie 100 migrantų grupė laukė galimybės neteisėtai kirsti sieną, panaudodami baltarusių duotas ašarines dujas. Tačiau tiek šis, tiek kiti bandymai nelegaliai pereiti sieną buvo užkirsti. Iš viso penktadienį užfiksuota 219 bandymų nelegaliai patekti į Lenkiją.

Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis radijo stočiai RMF šeštadienį sakė, kad Varšuva dar turi daug galimybių, kaip paveikti Baltarusijos režimą.

Pavyzdžiui, svarstoma uždaryti sienos kirtimo punktus ir sustabdyti geležinkelių transportą. Ministras priminė, kad Baltarusija yra tranzitinė valstybė, ir šis maršrutas svarbus transportuojant prekes iš Kinijos. M. Kaminskis perspėjo, kad Baltarusija gali atsidurti ne tik politinėje, bet ir ekonominėje izoliacijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

varnas

blogio dienu skaičiai , kur tau matyta kad lenkijos lietuvos latvijos sienas imtu ir naikintu karpytu draskytu ir dar ne viskas bet ir akmenimis mėtytu į saugančius žmones savo žemiu sienu vientysuma, atėjo varvoras ir visokiu būdų grasina lazerio šviesa akys temdo slopina dujomis pučia link lenku kaip vertinti toki masto baltarusijos diktatoriaus fokusa, juk diktatorius grinai yra jau nestabilus psihas karšta kiaušis pradėjo psihine ataka su kaiminais, juk pagal visas normos teises vygdomas karas, provokacija o kitas kremliaus pulkauninkas stebi ir siunčia savo trigrašius desantininkus pastiprinimui, kaip suprasti karas jau padėtas demaršas eina pilnu hodu duotas grigorevičius psihas laukia putino gerio ,bet nesuprantu kodėl nato europos kariai kur žiuri ir ka stebi, gal atėjo laikas imti ir stiprinti savo nato šaliu viršunes, rodyti savo jėgos strukturas, kol galima, o ponui baidenui nerengti sankcijas bet šturmoti tik jėgos tvirtumo ir duoti stypru aš esu garantas visur,

Nuomonė

Kaip Kaunas, taip daunas.....

Cha

Nu ka, jau šikat i kelnes nuo mirksinčių kiniškų prožektoriukų ? Kas bus toliau ? Bėgsit patys į Geiropą kartu su sirais ? Narsuoliai....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS